A házisünik tényleg nem szúrósak, ha kézbe vesszük őket?
Egyre gyakoribb az otthoni tartásuk, és én nagyon imádom őket.
Gondolkodom rajta, hogy veszek egyet, de elég nagy felelősség.
Pontosabban mondva afrikai fehérhasú sünre gondoltam, az a legelterjedtebb.
Azt olvastam, hogy tenyésztőtől érdemes.
Szóval, vissza kérdéshez. Ha megsimogatom vagy kézbe veszem puha, vagy nem valami kellemes?:D
Nem igazán lehet simogatni. Egyébként az elhelyezésen, a súlyelosztáson múlik. Ha így veszed kézbe, akkor nem szúr különösebben. Én a kaktuszokat szoktam így megfogni átültetésnél (ha egyszerre fogod meg az egészet, akkor max. 2-3 tüske marad a kezedben, de azok is csak annyira, hogy meg sem érzed és ki tudod venni, nem megy mélyre). Ugyanígy, a sünt is meg lehet fogni, ha direkt benti, házi süni, tehát szelíd és tudod miként nyúlj hozzá.
Amúgy szúr, tehát ha mondjuk matatsz mellette az edényekkel, és véletlenül beleütöd a kezed, akkor eléggé megkarcolja...
Ó, most már értem.
Köszönöm(:
a süni tüskéi szúrnak de türelemmel és szeretettel kézhez szoktathatóak de a tüskéi megmaradnak és nem lesz puha
a hasát ha hagyja akkor meg lehet simizni az kis fehér és pihepuha
de eleinte ha csak járkálsz a helye körül összerezzen összegömbölyödik és "puffog" de ahogy megszokja a közelséged ez változik és így lesz a kézbevételnél is eleinte nem hiszem hogy tetszeni fog neki de ha érzi hogy nem akarod bántani akkor megnyugszik
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!