Minden törpe nyuszika ezt csinálja?
Ez elég gyakori náluk, igen. A letakarás azért nem válik be, mert neki van egy "belső órája", akkor is tudja mennyi az idő és kapar. A megoldás, hogy nem a hálószobában tartod, vagy legalább éjszakára kiviszed.
Nem nagyon lehet vele mit csinálni, ha rendesen kap enni és inni és foglalkozva is van vele és maga a ketrec is megfelelő (ahonnan időnként azért ki van engedve), akkor csak azért csinálja, mert ő ki szeretne menni, de igazából nincs semmi baja. Néha hetekig csinálják, máskor megnyugszanak és egy ideig nem.
Mikor adsz neki enni? Nálam bevált az, hogy közvetlen villanyoltáskor, éjszaka kap enni, így reggelig simán kibírja, mert jóllakottan alszik el. Esetleg ha nem így adsz neki enni, akkor ez is megér egy próbát.
Másik kérdésem: van redőny az ablakodon? Ha igen, akkor le van húzva teljesen? Nekem ha egy picit is fel van húzva, azonnal kel, amikor világosodik. Ha le van húzva a redőny, képes délután 1-ig is elaludni.
Más ötlet egyelőre nem jut eszembe. Nekem ezek váltak be, így addig alszom, amíg akarok, mert csak akkor kel, amikor én is kelek.
Ja meg egy tanács (bár lehet tudod Te is), ha kapa, ne próbáld meg kajával elvonni a figyelmét, mert megszokja, hogy kaparás = kaja és csak azért is csinálni fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!