Mi bajuk van a szülőknek a vadászgörénnyel?
Talán attól tartanak, hogy büdös (van benne valami), illetve hogy elcsen tárgyakat, amelyeket aztán nem lehet megtalálni?
Emellett rengeteget kell foglalkozni egy görénnyel, nevelni, tanítani.
Én sosem tudnám az édesanyámat rábeszélni egy görényre, mondjuk én nem is szeretnék :)
Régen volt tengerimalacom, neki az is "patkány" volt, igaz egy idő után már próbált vele barátkozni, de ha rajta múlt volna sosem lett volna rágcsálónk.
A görényeket sokan nem kedvelik, ami érthető is, hiszen nem egy klasszikus szépség, ráadásul büdi is (mármint pézsma szaga van)
Szerintem is jó fejek, nekem is tetszenek, de nem kéne.
Nagy háború lesz, mire meggyőzöd a szüleidet, hogy görkét tarthass :)
Akkor ezt mondd el neki, hogy te fizetnéd, és te járnál a henteshez, nem neki kéne. Takarítanád, mert nagyon be tud büdösödni (lehetetlen helyekre is el tudja rakni a cafatokat). Te nevelnéd, vigyáznál rá, hogy a konyhába, fürdőszobába ne menjen be (egyszerűb ezt, mint megoldani azoknak a helyiségeknek a görénybiztossá tételét), nem engednéd a szüleid hálószobájába (ha nem kedvelik, nem fog nekik tetszeni, ha az ágyukon randalírozik), vigyáznál rá, nehogy elcsenje anyukád kedvenc cipőjét stb. Ha ismered a görényeket, tudod, mik a veszélyek, mire kell figyelni, szépen mondd el, hogy minderre figyelnél. És mutass alternatívát, hogyan foglalkoznál vele most a nyáron és hogyan az iskolaidőben.
Illetve az sem árt, ha elmondod anyukádnak, hogy tervezed az etetést. Azon kívül, hogy te vennéd a húst, te is darálnád/aprítanád (ha szükség van rá), utána elmosogatnál, fertőtlenítenél magad után.
(Az orvosi költségekkel nincs bajuk? Mert ennyiből azért hosszú távon nem lehet kijönni, ha minden oltást és esetleg felmerülő komoly orvosi költséget belekalkulálunk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!