Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tengerimalacos kérdések? Jól...

Tengerimalacos kérdések? Jól csinálom amit csinálok?

Figyelt kérdés

1., Nem rég kaptam a tengerimalacokat az egyik elég barátságos másik pedig még félénk. NA szóval azt szoktam csinálni hogy jobban barátkozzak velük és jovan egismerjenek, hogy a házuk elé teszek egy fa deszkát így nem tudnak be menni oda, így kint vannak. játszanak esznek, futkosnak, jól el vannak. szerintetek jól csinálom? szabad ezt? éjjelre egyébként beengedem őket akkor nincsenek kint.

2. mindennap adok nekik gyümit több félét is, az gond lehet?

3. Mennyi idő múlva fognak nagyon barátságosak lenni?

2013. jún. 28. 11:28
 1/10 anonim ***** válasza:

1. Szerintem ez rossz ötlet. Ha szabadon engeded őket (a házban), akkor bármelyik óvatlan pillanatban ráléphet valaki, bebújhatnak valahova (pl. szekrény alá), stb.

Tehát ezt nem ajánlom. (Esetleg csinálhatnátok egy olyan részt (valahogyan elkerítve), ahol csak ők vannak. Pl. egy kis sarok elzárva, stb.)

2. Nem gond ha kapnak, de ne legyen mázsányi! Naponta 1-2 darabka.

3. Ez minden egyednél más. (Pl.:Nekem már pár nap múlva barátságos volt, az unokatestvéremnek beletelt pár hétbe.)

2013. jún. 28. 11:34
 2/10 anonim ***** válasza:

1. válaszoló vagyok

1. kérdés: Az meg még rosszabb, ha kint engeded el őket. De a házban sem kellene szabadon futkosniuk.

2013. jún. 28. 11:36
 3/10 Antimod ***** válasza:

1. Nálunk a malac egész nap szabadon futkosott a lakásban, évekig. Vigyáztunk rá, mindenki figyelt, nem történtek balesetek. Kialakította a maga útvonalait, tartózkodási helyeit, ezekre kellett főleg odafigyelni.

Elbarikádozni mondjuk nem kellene az odúját, mert néha szüksége van, hogy bebújjon aludni egyet, vagy egyszerűen csak megijed valamitől, és nincs hova menekülnie (stresszfaktor).

2. A gyümölcstől nem lesz bajuk, de alaposan mosd meg, illetve ha lehet, a héját ne add nekik, mert permetes lehet. Náluk más határértékek számítanak, mint egy ember nagyságú élőlénynek (de nekünk is nagyon egészségtelen sajnos). A dinnyehéj felfújja, azt ne kapjon egyáltalán.

3. Változó, attól is függ, mennyit vannak veled, általában néhány hónap alatt megszokják az új környezetet, és ha sokat törődsz velük, akkor téged is. Arra figyelj, hogy mindig legyen elég privát szférájuk, ne ijeszd meg őket, és ha elbújnak, azt tartsd tiszteletben.

2013. jún. 28. 11:43
 4/10 Antimod ***** válasza:
Az egyes ponthoz még hozzá kell tenni, hogy a lakást "malacbiztosítani" kell! Nem mindig könnyű feladat. Rojtos, bolyhos szőnyeg le legyen, azt nem tudja emészteni, eltömheti a bélcsatornáját. Növényeket ne érjen fel, ki tudja, egészséges-e neki az. Semmilyen kábelhez ne férjen hozzá! Érdemes a szekrények elé deszkákat tenni, persze alaposan kitámasztva ezeket, nehogy a malacokra dőljön. Általános szabály, hogy kb. 40 cm felett semmit nem érnek fel, és kb. 20 centit nem tudnak már átmászni sem, legalábbis saját tapasztalataim szerint. Együtt lehet élni a malaccal a lakásban, de vigyázni kell rá, és az a legjobb, ha a "malacbiztosító eszközök" végig a helyükön maradnak, így semmit nem felejtesz el lezárni.
2013. jún. 28. 11:47
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de az 1. kérdésem félre értették. Így akartam: a Ketrecben vannak, és a ketrecben lévő házukat torlaszolom el, hogy kint legyenek a ketrecbe, így barátkozzanak velem, lássanak stb. Nagy ketrecük van 120x55-ös tehát van helyük. elnézést ha félreérthető voltam!
2013. jún. 28. 12:01
 6/10 Antimod ***** válasza:

:), nem baj, másnak talán hasznos lesz, amit írtunk.

Én ketrecben sem torlaszolnám el a házat, bár ha van egy nyugodt sarkuk, akkor nem annyira gond, ha nincs ház egyáltalán. De ha már megszokták, ne vedd el tőlük a lehetőséget.

A malackák kíváncsi állatok, ha már nem félnek az új helyen, ki fognak jönni felfedezni egyre többször.

2013. jún. 28. 12:09
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi:)) Egyébként ki jönnek ők, csak éjjel, meg stb. meg akkor nem vagyok bent a szobába:))még félnek tőlem, de idővel gondolom jobb lesz:D meg az egyik maacom elég dura. ő régebb otaa itvvank kb 1 hónnapal előbb egyedül volt itt. És ő szinte jobban fél még őlem mint az új, úgy szaadgál néha a ketrecbe mint aki meg van bolondulva, é ilyen szggatontan mozog, eőre szalad, megint aztán emegint s ez
2013. jún. 28. 12:15
 8/10 A kérdező kommentje:
szóva bocsánat valamiért elkóüldte, tehát szaggatontan mozog futva halad 5 centit magáll megint 5 centi és ilyen szagatott futás meg hirtelen mozog míg a másik tök nyugodt. kicsi már aggódok érte mert tényleg tök fura.
2013. jún. 28. 12:16
 9/10 Antimod ***** válasza:
Eleinte ez még normális, valószínűleg azért áll meg mindig, mert talán megijed. Az enyém eleinte úgy rohangált a szobában, mint egy idegbeteg, néha neki a széklábnak is... aztán megnyugodott néhány nap/hét alatt, és soha nem ment többé neki semminek.
2013. jún. 28. 13:26
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia!1.rossz,2.jó,3.tőled függ.
2013. júl. 17. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!