Mi a véleményetek a sünről/patkányról?
MI A VÉLEMÉNYETEK? A TAPASZTALAITOK ÉS INFÓK ÉRDEKELNEK!
Számomra a következő néző pontok a fontosak:
-Mennyire hullajtja a szőrét? (a családban van egy allergiás) (a sünre ez gondolom nem érvényes)
-Mennyibe kerül a patkány maga és a tartása?
-Mennyire igényes?
-Van hátránya? ha van akkor mi?
-MENYIRE BÜDÖS?? (ez fontos)
-Mekkora helyet foglal? (ez is fontos)
-Mennyi ideig él?
Nektek van?
Előre is nagyon köszönöm, de a szellemes poénokat mint pl.: a google a barátod, meg a bunkó megjegyzéseket kérlek szépen mellőzétek! Köszi :)
Szia. :)
- A süni kicsi korában ledobja a 'babatüskéjét', de nem olyan látványosan
- A sünit megveszed kb 15 ezer maga a süni + ketrec (ami a patkánynak is kell), a ketrec min. 100x50-es legyen, nekem sikerült 7ezerért szerezni, szóval a kezdetek a kiadósabbak a süniknél. A havi tartása nem kerül sokba, macskatáp, alma, hús, szerintem mindig akad kicsi mindenhol és nem esznek sokat. :)
- Hát a maga a süni nem igényli azt hogy fürdessék, meg ilyenek, alomra lehet szoktatni őket így könnyebb a takarítás :)
- Hát a hátránya hogy 2 naponta minimum ki kell szedni a ketrecből a kis 'csomagokat'
Hátrány még hogy mivel este mozog, így nagyon hangos tud lenni, már akit ez zavar. De én alig veszem észre. Ez egyén függő.
- Hát, ha nincs sokszor takarítva akkor büdös, ez tény.
(de gondolom a patkány is)
- Hát egy süni 4-5 évig él átlagosan, de van ami tovább is. :)
Igen nekem van sünim ha bármi kérdésed van nyugodtan írj privátot :)
Hát ha bármi kérdés van tényleg válaszolok. :)
Sünit kisgyerekekhez is bátran ajánlom én is ha jönnek kicsik kiveszem, mikor felkeltem morci, aztán kienged, utána a kicsik is bátran simizik, bár kézbe nem adom, mert ha össze gömbölyödik, akkor kicsit szúr, de ha sokat van kézbe, és nem idegenek tapogatják mindig akkor nem fog szúrni. :)
Hát szerintem a süni annyira nem beteges mint a patkány.
Illetve ugye a hőmérsékletre kell figyelni a sünnél, mert ha tartósan van 18 fok alatt, akkor téliálmot aludni, amit neki nem lehet, mert abba elpusztulhat. Adok 1-2 oldal címet ha többet szeretnél tudni a sünikről, amúgy vannak 'törzskönyves' sünik, akik max 2-3 ezerrel drágábbak mint a szaporítós sünik, szóval nem hinném sok a különbség.
És az a fontos hogy ha macska tápot akarsz neki adni, akkor kevés legyen benne a zsír :)
De tényleg adok pár oldalt ami elég jól meg van fogalmazva a lényeg, ott utána olvashatsz részletesebben :)
A patkány okos állat, viszont tuti kell neki egy 120*80-as ketrec. Ez pl egy nyúl ketrec, de simán tehetsz bele patkányt is, az egyik ismerősöm is azt tart benne. Link: [link]
Mellesleg, szerintem patkányt válasz ha nem akarsz rá sokat költeni. Az afrikai fehér hasú süni nagyon drága 30 ezer simán van, és a tartási is iszonyú macerás. Magyarországon élő sünit meg nem kaphatsz el és fogadhatsz be ugyan is védett, így illegális lenne. A patkány viszont olcsó, és nincs vele annyi macera, ha pedig 3-4 naponta megfésülöd egyáltalán nem fogja a szőrét hullatni!:) Viszont a hátránya hogy elég sok fertőzést hordoz, én undorodok tőle meg mondom őszintén, de sokak szerint nagyon aranyos és játékos:)) Egyébként ez így buta kérdés hogy melyik állat büdös. Egyik sem az. Azok szokták azt mondani egy állatra hogy büdös, akik nem tisztítják őket rendszeresen. Én például a tengerimalacomat hetente tisztítom, és érdekes nem büdös, valaki szerint meg elviselhetetlen a szaga. Szóval nyugi, ha hetente tisztítod nem lesz semilyen kellemetlen szaga! Egyébként a tartása nem lehet túl sok, forgácsot kell alá tenni, illetve az étrendde pedig magvak stb.. NEm sok hidd el, ami nagy beruházás az eleén az a ketrec! Viszont azt is csak egyszer kell meg venni és bírja akár 20-30 évig is!
én majd sünit fogok kapni és az bisztos hogy boltba ne vegyél hanem tenyésztötől pl:tüskeböki süntenyészet vagy farkasberki süntenyészet
én a sünire szavazok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!