A tengerimalacot, hogy kell fürdetni egyáltalán szabad?
A tengerimalacomat nem azért akarom fürdetni mert büdös hanem mert 40 fokot mond az időjárás jelentő és azt tuti nem bírja a ketrecben klímánk nincs a házban és nem kapcsolnám be mert nem tesz neki jót de a ventillátor se ha meg kinyitnám az ablakot meleg jönne be tehát a fürdetésre gondoltam csak láttam pár videót amivel nem értettem eggyett
pl.:az eggyik videóban az volt hogy bele tették a malacot a nagy medencéb
A TENGERIMALAC NEM BÜDÖS CSAK AKKOR HA A KETRECÜKET VAGY A TERRÁRIUMUKAT NEM TAKARÍTJÁK KI RENDES IDŐKÖZÖNKÉNT!!!
A malacok fürdetésekor 2 dologra is kell ügyelnünk:
1.A fülébe és a szemébe ne kerüljön víz!
2. Ne tegyük túl sok vízbe nehogy megfulladjon!
A neve alapján ne higgyük, hogy minden malacka tud úszni, mert a mély vízben könnyen megfulladhat!!!
Ha nem is fürdetjük sokszor malacunkat fél évente egy fürdés mindenképpen hasznos!
Szerintem eg vizes rongyal vagy szivaccsal óvatosan tôröld át!
Az egyik ismerősöm az állatorvos tanácsára igy csinálta!
Nem szabad.
A lehető leghűvösebb helyre kell tenni, nap ne süsse, legyen midnig elegendő vize és friss élelme. A vizet egyrészt gyűlölik, a neve nem arra utal, hogy valaha is iváson kívül másra használná önszántából, hanem arra, hogy tengerentúlról van.
Könnyen tüdőgyulladást kapnak a hidegtől, ők nem olyanok, mint mi, hogy meghűsölnek a medencében.
Évekig voltak malacaink, minden nyáron volt 30-35, (de még több is!) fok időnként és soha nem volt bajuk vele. Az árnyék és a szellős hely fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!