Mit ne adjak a tengerimalacoknak enni?
Figyelt kérdés
Ma kaptam 2 malackat, 2 lanyt. Azt tudom h zoldseg gyumolcs, szena, stb szeretik, de van-e esetleg vmi amire ugyelnem kell ill. kerulnom?2013. jún. 9. 16:36
1/4 anonim válasza:
Itt van részletesen leírva, hogy hogyan etesd:
Széna mindig legyen előtte, naponta kétszer meg egy-egy evőkanál tápot is adj neki. A zöldség-gyümölcs csak emellé kiegészítő.
2/4 anonim válasza:
Sok lucernát ne adj nekik, mert vesekövet kaphatnak!
Nem jó a krumpli se, főleg héjastól. Friss füvet (amit te szedsz) csak olyan helyről, ahol nem jár autó, és nem tudja lepisilni kutya vagy macska se. Ami számunkra mérgező növény (pl. bürök) az nekik is ártani fog, jobb csak olyat adni, amit ismersz. Tyúkhúr, zsenge csalán, pitypanglevél, stb.
A nagyon zsenge nyers bébikukoricát is szeretik! Igazi nyári csemege.
Arra figyelj, hogy vegyes étrendet állíts össze nekik télen-nyáron.
Széna, magkeverék, és friss zöldség, gyümölcs.
3/4 anonim válasza:
Ciánt, patkánymérget, csokit, cukrot, édességet, húsokat...
4/4 anonim válasza:
A www.gemon.ro oldalon minden lényegeset megtalálsz. Széna és víz mindig legyen előttük. K-betűs zöldségeket ne adj nekik, mert felfújódnak... Ezenkívül a saláta se nagyon ajánlott, bár én szoktam nekik adni, de csak mértékkel és óvatosan :) Magokra, meg ilyen rágcsálórudakra nem nagyon van a malacka szervezetének szüksége, több kárt csinál, mint hasznot. Ajánlom a Versele Laga Cavia Complete tengerimalactápot. Ez a legjobb minőségű Mo-on :) Nah de nem erről kérdeztél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!