Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Még mindig nem "szeret" a...

Még mindig nem "szeret" a törpenyuszim. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Karácsonyra kaptam egy törpenyuszit, de sajnos még mindig nincs meg az a "kötődés". A szobámban tartom, amikor kiengedem, akkor úgy látom rajta. hogy boldog, mert állandóan szaladgál, ugrál, kipakolja a macikat stb. Viszont ha megakarom fogni, nem engedi, inkább elszalad, bebújik az ágy alá, konkrétan kergetnem kell, hogy visszatudjam tenni a ketrecbe. A simogatást viszonylag tűri, de ha abbahagyom, akkor 10 másodperc múlva már le is lép. Utál az ölembe lenni, ha felemelem, akkor a vége az, hogy olyan szinten kimar, hogy rendesen fáj, és néha elkezd nyalogatni, majd hirtelen megharapja az ujjam. :/ Szóval nem tudom, hogy mit ronthattam el... Nagyon szeretem, de annyira rossz érzés, hogy így viselkedik. Mégis mit csináljak?
2013. jún. 8. 06:11
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Szeretni sosem fog szeretni, csak kézből etesd, előbb utóbb kialakul benne a reflex, hogy csak akkor van kaja amikor te ott vagy, így engedni majd magát simogatni. Másik megoldás, vidd vissza és egy másik normális nyuszi.
2013. jún. 8. 09:29
 2/3 anonim ***** válasza:

Csak kamasz! :) Feszítik a hormonok, és nagyobbnak képzeli magát mint amekkora! :D

Ivartalaníttatni kéne, és átvenni tőle a főnök szerepet.

Legyél vele következetes, és a tápadagjáért dolgozzon meg! :) A nyalogatás a gyöngédség jele, ha közben harapdál, az is kedvesség, csak kicsit erőszakos módon! Ha durva veled, semmiképp se engedd el, csak beszéld meg vele, hogy nagyobb vagy és imádod a lüke fejét!

2013. jún. 8. 11:35
 3/3 anonim ***** válasza:
Hát nekem 3 házinyulam van...az egyiket (bak) lehet simogatni még élvezi is. A másik (ivarérett anya) mindig megtámadott de mostanában nyugodtabb. A harmadik (még kicsi anya) az is nyalogat aztán harap. Szerintem ez csak idő kérdése. Végül is ők nyulak nem kutyák...
2013. jún. 8. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!