Degunak lehet-e futórózsa szirmát adni?
Jobb kajád nincs otthon? :D
Én azért nem próbálkoznék vele, a természetben semelyik állat nem eszik szirmot.
Nem lesz baja, ha egy kicsit eszik belőle, akár te is megeheted, vagy csinálhatsz például szörpöt is belőle.
De a szirmok gyümölcscukrot is tartalmaznak, amit viszont a degu nem tud lebontani, így én a helyedben nem erőltetném, mint ahogy gyümölcsöt se adnék neki.
#2-es vagyok
Úgy értem, hogy cukros gyümölcsöt nem adnék neki, alma narancs, az mehet.
Ha nem volt permetezve vagy vegyszerrel kezelve, és kutya, macska sem szokta oda végezni a dolgát, akkor ehetik.
Pár dologban viszont nem értek egyet az előzőekkel.
1# A deguk nyílt, füves területen élnek, ahol különböző virágok, legfőképpen gyógynövények is megteremnek. A fű mellett alapvetően ezeket eszik. "A deguk Chile sivatag-szerű, cserjés tartományaiban élnek az Andok déli lejtőjén. Az élőhelyük 90%-át füvek és gyógynövények, míg 15%-át bozótok és kisebb fák alkotják."
Ezek után nehezen lehet azt állítani, hogy nem jutnak hozzá a természetes élőhelyükben virágszirmokhoz. Persze azt én sem állítom, hogy futórózsák teremnek az Andokban...
3# Az alma az egyik legcukrosabb gyümölcs. Igen, ehetik, de csak ünnepnapokkor, esetleg havi szinten egyszer. Gyümölcsöket amúgy sem szabad gyakran adni nekik, mert mint írtad, cukorbetegséget okoznak. Egyáltalán nem is igényli a szervezetük, vitaminokat nyerhetnek belőle, de sajnos túl sok bennük a gyümölcscukor.
Ha nem permetezték és tiszta, akkor nem mérgező, állati fincsi.
Magas a kalória és az illóanyag tartalma is, szóval nem azzal kéne jóllakniuk, hanem füvecskékkel. Viszont sokkal okosabbak lesznek, amíg nálad van a rózsaszirom!
Csak jutifalatként, nasi mennyiségben adjad.
Ha ez az évente egyszer, hatalmas mennyiségben virágzó fajta, akkor éjszaka legeld le amit még mersz, és leszárítva, oszd be nekik egész évre! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!