Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Baj, ha már az első nap a...

Baj, ha már az első nap a terrárium falát akarja kikaparni a Mongol Futóegerem?

Figyelt kérdés
Ma hoztuk haza, és a legjobb elfoglaltsága a kis egérkének, hogy a terrárium sarkát kaparja nagy átéléssel már vagy egy órája. Szoktak ilyet csinálni? Vagy még nem szokta meg új otthonát ?

2013. máj. 31. 20:57
 1/10 anonim ***** válasza:
Belőlük több azonosnemű tesót kellett volna szerezni, hogy ne unatkozzon, féljen egyedül. Tegyél be neki papírgurigákat, faházakat, fa alagutakat, félzacskó szénát, és töltsd fel a terra alját 10 centi magasan forgáccsal, hogy eláshassa magát, és be tudjon rendezkedni!
2013. máj. 31. 21:17
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha nem tudod megszerezni valamelyik tesóját, akkor össze kell majd szoktatnod az új egérrel, ami náluk elég macerás! olvass utána a dolognak, és keress valakit aki profi mongi ügyben, és távirányít.
2013. máj. 31. 21:19
 3/10 A kérdező kommentje:
Értem, szépen berendeztem a terráriumot neki, van papírgurigája is. Sajnos a tesóját nem tudtuk elhozni :S De majd lehetséges hogy lesz neki +1 barátja majd a későbbiekben.
2013. máj. 31. 21:25
 4/10 A kérdező kommentje:
Hogy érted, hogy macerás összeszoktatni őket? :S
2013. máj. 31. 21:51
 5/10 anonim ***** válasza:

Nagyon védik a területüket és lassan barátkoznak. Mindenképp nézz utána a dolognak, hogy hogyan kell őket összeszoktatni, mert ha csak úgy bevágod a régi egér otthonába az idegent, akkor nagy bunyó lesz.

Ha viszont ügyes vagy, és összehaverkodnak irtó édes a társas életük! Nagyon ragaszkodnak a családjukhoz. :)

2013. jún. 1. 09:10
 6/10 anonim ***** válasza:
Ketrecben nem kaparná a sarkokat, mert abban nagyobb mozgástere lenne, és nem unatkozna. Egyébként mekkora a terra? Mert minimum 40 cm x 60 cm szélesnek kellene lennie, hogy az kényelmes legyen neki.
2013. jún. 1. 11:55
 7/10 A kérdező kommentje:

Hát a közeljövőbe tervezem, hogy veszek neki egy barátot, egyelőre nem tudom a nemét, de majd az állatkereskedésben utána kérdezek. Már úgy néz ki, hogy nem kaparja a sarkokat, megnyugodott szépen mászkál, játszik eszik, iszik, és már kézben is nyugodt.

Egyébként a terráriuma (egyelőre) 44X25X29-es és berendeztem neki: [link]

2013. jún. 2. 13:38
 8/10 anonim ***** válasza:
Szegénykém! :( Ez nagyon kicsi és zsúfolt hely neki. :S
2013. jún. 2. 20:45
 9/10 A kérdező kommentje:
Egyelőre az anyagiak miatt csak ezt tudom neki biztosítani, de a közeljövőbe lesz neki nagyobb :)
2013. jún. 3. 11:47
 10/10 anonim ***** válasza:
Akkor kell állatot venni, ha már minden körülmény megvan a tartásához...
2013. jún. 3. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!