Miért nem ad ki hangot a tengerimalacom?
Csak meg van szeppenve. Azért, figyeld, hogy barátok lesznek-e a másikkal vagy netán jogos a kis jövevény félelme.
Ha haverok, egy-két nap múlva elkezd oldódni és egyre hangosabban "muccogni" is. A miénk is így kezdte most nyáron, néhány napig hangját sem hallottuk, most már visítva üdvözöl, amikor belépünk a házba, ha pedig a ketrecéhez megyünk, majd' kiugrik a bőréből!
Én tengerimalacom se adott ki hangot, mikor hazavittük az állatkereskedésből. Talán 2-3 nap múlva kezdett el hangokat kiadni, akkor meg is lepődtünk (ezelőtt nem volt tengeridisznónk:)) most viszont már úgy tud ordítani, ha belépünk a szobába :D
Egyébként tudod milyen neműek a malacok? Mert állítólag 2 hímet nem szabad egymás mellé tenni, mert nagyon nem lesznek jóba. Hím+nőstény --> nyílván sok-sok kismalac :D Nőstényt nősténnyel pedig össze lehet rakni, úgy tudom.
szia,
anno nekem is volt egy tengerimalacom, es amig torodtunk vele, simogattuk, dogonyoztuk, midnig ien aranyos dorombolo szeru hangot adott ki, meg sipolo hangot, ha fuvet kert. Imadta a frissen szedett fuvet, jo kis pufi is volt a draga es eleg sokaig is elt. ahogy nottunk tesommal, egyre kevesebbet torodtunk vele, nem jatszottunk vele, joforman szegenyke csak enni kapott. Utana sosem dorombolt mar, sot nem is engedte, h dogonyozzunk, mint regebben, lehet hulyen hangzik, de elszokott tolunk, sot lehet felt is. Sztem nalad is ez all fent, idegen neki a hely. azt ajanlom, hogy szepen lassan kezdj el vele *jatszani* szoktatni magadhoz es az uj kornyezethez. Biztos hamarosan hallatni fogja a hangjat :D
Hú, megnyugodtam. ^^ Köszi a válaszokat.
Am mindkettő hím. Bántani nem bántják egymást. Csak udvarol neki a nagy... Meg van illetődve szegény. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!