Kb mennyibe kerül egy törpenyuszi tartása egy hónapban? És milyen gyakran kell takarítani?
Takarítani: hetente legalább egyszer, de inkább kétszer. Én ilyenkor a komplett almot cserélem, nem állok neki szelektálni, hogy ezt a sarkot, most csak azt.
Széna: 700 Ft
Alom: 500 Ft
Táp: 500 Ft
Zöldség, gyümölcs: 2000 Ft
A zöldségen, gyümölcsön kívül mindent netről rendelek, így olcsóbb, boltban sokkal drágábbak ezek a holmik (nyugodtan szorozd be 2-3-mal).
Lehet neki adni nyalósót, magos rudat, egyéb rágcsát, akkor még több.
[link] széna, messze több, mint 1 hónapra elég, olcsóbb is így megvenni.
Tápból Versele laga kell, az a legjobb, abból a lehető legjobb és legdrágább a cuni complete, elégséges amúgy a cuni complete is, napi 2× fél-egy marékkal lehet neki adni, attól függően, mennyit eszik, milyen gyors az anyagcseréje.
Víz mindig kell előtte legyen, érdemes nyalósót is adni neki, fogkoptató helyett kéthavonta egyszer alma vagy körteágat adj neki, vagy egyéb, rá nézve nem mérgezőt gallyakat.
Alom csak a wc-be kell, így az sem olyan fogyóeszköz, bár így 2 naponta cserélni kell legkésőbb. Lehet pellet vagy forgács. Alomnak:
Nekem kb 3 ezer/hó, ha csak a kaját (széna, cuni complete), almot számolom. De ennél még szerintem mindig többet költöttem rá:) (pl. Fibreplex pasztát, Bio-lapist vettem, hogy baj esetén ne kelljen utána rohangálni, hanem legyen itthon, előtte oltatni kellett, most legutóbb féregtelenítettem:D)
Én a wc-jében a pelletet mindennap cserélem (máshol nincs alom a ketrecében), mert nem szeretem, hogy a saját piszkában topog, de a szag miatt elég lenne ritkában is. Meg összeszedem azt a szénát amit nem evett meg és nedves, utána száraz papírtörlővel feltörlöm a ketrec alját mindennap. Ez napi kb. 5 perc, nagyon max. 10. Itatóban naponta cserélem a vizet. Kb két hetente egyszer pedig forró vízzel áttakarítom az egész ketrecet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!