Mennyibe kerül egy hörcsög?
nálunk az állatkereskedésben 600 ft egy höri
nekem is vannak kishörcsögeim 3hetesek.és 150ftért veszik le :S
Egerben: 1000 Ft törpehörike (Maklári út) 600 Ft. (Széchenyi út) 500 Ft (Rákóczi út)
Úgy tudom, hoyg a Dzsungáriai és a Törpe höri között pár 100 ft a diferencia.
Ami drága az a Roborowszki,de aranyos is az biztos. Kb: 2000-2500 Ft.
Nézz körül interneten az apróhirdetések között, rengetegen kínálnak ingyen vagy max. 150-200 Ft-ért mindenféle hörit.
Az előttem szólónak igaza van, nem a höri kerül sokba, hanem a szállása, ami néhány ezertől 14-15000 körülig mehet átlagosan. Ha mutatós és izgalmas ketrecet akarsz, előbb nyugodtan vedd meg a "mezítlábast" 3-4 ezer ftért, utána ráérsz apránként csinosítani műa.csőrendszerrel, gömbbel, stb., ami csak tetszik. Indulásként ami fontos, hogy legyen egy nem borulékony etetőtálja (kb.200Ft), egy önitató palack (350,-Ft) és egy kuckó(pl.félbevágott kókuszhéj kis bejárattal), ahová behúzódhat.
Az etetése sem jelent nehézséget, 1 cs. magkeverék néhány száz forint és kb.1 hónapig elég + nálunk mindig van a konyhából némi zöldség, gyümölcs, pl.1 szem szőlő, alma-,körtecsutka, paradicsom, parpika, bármilyen zöldség mosott héja (hámozás előtt úgyis megmosod), vagy 1-1 salátalevél, sorolhatnám holnapig. A hörink bármelyiket örömmel fogadja és se perc alatt felfalja. Arra vigyázz, hogy legkésőbb másnap mindig vedd ki az előző napi maradék zöldség/gyümölcsöt, nehogy rothadásnak induljon és a kis buta megegye.
Második válaszolónak írnám, hogy a dzsungáriai és a törpehörcsög ugyan az, mivel a teljes neve Dzsungáriai törpehörcsög, így nincs differencia közötte.
Én is egri vagyok, de én a dzsungijaimat 900 Ft-ért vettem, a Széchenyi végén a Wigner felé pedig 700ért adják.
Egyébként a kérdezőnek, tényleg keresgélj neten, illetve mindig városban változó a hörik ára, barátnőm Mohácson pl 300 Ft-ért vette őket, úgyszintén Pécsen is 300-400 körül vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!