Az aranyhörcsögöm beteg. A pofazacskói fel vannak puffadva, a szemei be vannak gyulladva. Sokat fogyott, enni alig tud, gyümölcsöt csak úgy, ha pépesítve adom neki! Járni is elég furcsán tud, van, hogy elesik. Mit tudok csinálni vele?
Lehet, hogy túlnőtt a foga, főleg a hátsó a veszélyes.
Az nyomhatja a szemideget, attól lehet vörös, meg azért nem tud enni sem.
De az is lehet, hogy beleragadt valami a pofazacskójába és nem tudja kiszedni. Én mindenképpen elvinném orvoshoz, vagy keresd ki egy orvos számát és hívd fel!
Az nem kerül semmibe, csak a hívást fizeted.
Vagy tedd fel a kérdést egy kimondottan hörcsögös fórumon, akár a facebookon is találsz olyat.
Lehet, hogy eltömődött a pofazacskója, vagy kialakult ott egy tályog, vagy gyulladás.
Antibiotikumra, és gyulladáscsökkentőre is szüksége lehet, de ezeket nem fogod recept nélkül megkapni.
Illetve ha a pofazacskó van eltömődve, azt ki kell üríteni, amit Te szintén nem fogsz tudni elvégezni.
Sem az aloe vera, sem a kamilla tea nem fog hatni erre a problémára.
Állatorvos nélkül így valószínűleg el fog pusztulni. De ezeknek a kisállatoknak a kezelése nem szokott több tízezrekbe kerülni, általában pár ezer forint, mivel nagyon pici a gyógyszerigényük is.
kingusbingus86 Köszönöm a válaszod!
Régebben írtak fel neki anitbiotikumot, amit itthon kellett neki adagolnom egy kis fecskendőből, de tudom, hogy azt csak úgy lehet "kapni", ha látta orvos. :/
Igen, a testvérét már elkülönítettem tőle, a beteg höri nagyon bújt volna hozzá, pedig. Sajnáltam is, hogy egyedül kell lennie! A beteg höri több, mint 2 éves, lassan 3 lesz! Eddig volt már több, mint 14 hörcsögöm, 10 maradt hosszú távon nálam, ők is mind hosszú életűek voltak, és (sajnos) a legtöbbjük ugyanígy, vagy hasonlóan hunyt el. Most próbálkozok aloe verával, jótékony hatású, főleg gyulladásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!