Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Van törpe patkány?

Van törpe patkány?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy patkányt, ha a hörcsögöm elpusztul, de ketrecet nem akarok venni.

Néztem a patkányok árát 800 ft-tól 10000-ig találtam mindent.

A hörcsögöm ketrece 25*40*20 centi.

Elegendő-e ez egy patkány számára?

Mert igazából ha a patkány behúzza a farkát, akkor szerintem elférne, vagy baj-e, ha kicsit maga alá csavarja a farkát, mint a macskám?

Esetleg nincs-e valami féle törpe patkány, mint a törpe hörcsög?

2013. máj. 3. 11:34
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
89%
ilyen hülye mentalitással neked rohadtul nem való semmilyen állat.
2013. máj. 4. 01:25
 12/24 anonim ***** válasza:
74%

A hörcsög antiszoc, baromi territoriális állat - neki kifejezetten jó egyedül.

A tengerimalac, patkány, egér nem tartható egyedül, mert társas lények. A patkány megőrül egyedül, ne tartsd egyedül! Olyna neki egymagában, mintha pl.: te életed végéig Robinson Crusoe-t játszanál - te sem lennél éppen boldog, pedig az ember is elvan magában.... 1 óráig, ha épp igényli, de nem évekig. Két patkánynak, MINIMUM

58x36x63cm-es ketrec kell. Ennél nagyobb lehet, kisebb nem.

2013. máj. 4. 08:12
 13/24 anonim ***** válasza:
ekkora ketrecbe ne tarts semmilyen állatot. Inkább vegyél egy újat, nagyobbat vaterán vagy valahol neten és tarts továbbra is hörcsögöt, ha nem tudsz megfelelő életkörülményeket biztosítani a patkányoknak. amúgy meg 1 patkány nem patkány!
2013. máj. 4. 22:30
 14/24 A kérdező kommentje:

Kezdem azt hinni, hogy ide csak patkány kereskedők járnak.

"Vegyél ketrecet a vaterán, egy patkány nem patkány"

Lehet, hogy én vagyok hülye, de az én tengerimalacom 5 évig elélt EGYEDÜL ráadásul azért van a gazdája a patkánynak, hogy az foglalkozzon vele és óránként ránézzen.

Másrészt a hörcsögnek sem fogok nagyobb ketrecet venni, mert kifér a feje a rácsok között.

Ráadásul be sem fér a házba.

Az tény, hogy egy patkánynak kicsi ez a hely de a hörcsögnek teljesen megfelel.

Börtönben 2*3 méteren is élnek emberek mégsem haltak meg.

Testméretéhez viszonyítva ez 15*15*10 méteres kb.

Van neki mókuskerék meg minden...

2013. máj. 5. 07:55
 15/24 A kérdező kommentje:

Ja és akkor én megkérdezném, hogy 10 állatkereskedésből 10 miért tart 4-5 hörcsögöt (simát, nem törpét) egy kb 20 literes akváriumban?

Ha ennyire szabálytalan lenne, amit sokan írtatok akkor az állatkereskedésben sem úgy "tárolnák" az állatokat.

2013. máj. 5. 07:56
 16/24 anonim ***** válasza:
73%

Te most komolyan az állatkereskedéseket veszed alapul? Az állatkereskedéseket? Ahol sz@rt se tudnak egy hörcsögről, nemhogy egy patkányról? Mikor bementem patkánykaját venni és közölték hogy az nincs, de a patkány bármit megehet,tarthatom házi koszton is? Mikor ideiglenes ketrecet vettem a nagy ketrecem mellé - hörcsögketrec volt, ami alaphelyzetben igenis kicsi egy patkánynak - és semmit nem mondtak? Talán olvass utána a témának, mielőtt BÁRMIT megveszel, mert én meg kezdem azt hinni, hogy lassan az élethez is hülye vagy. Kérlek, ne tarts semmilyen állatot, oké?

Mellesleg, akiket leszóltál - többek között engem is - elárulnám, hogy a válaszaik alapján ők értenek a patikhoz. Én magam csak több, mint 5 éve patkányozom, a neten elolvastam szinte minden szakleírást róluk, vannak Angliában vett könyveim, angol patis fórumokat olvasok, szóval nem hinném, hogy olyan rohadtul tájékozatlan lennék patikból, de persze ne fogadd meg a tanácsaim. Csak ne tarts patkányt. Soha.

2013. máj. 5. 08:52
 17/24 anonim ***** válasza:
83%

"Börtönben 2*3 méteren is élnek emberek mégsem haltak meg." - akkor téged is zárjunk be és kapsz egy mókuskereket, nem fogsz meghalni. Van róla fogalmad, hogy egy hörcsög a vadonban mekkora területet jár be? Persze, hogy nincs. A rácsközt kell megválasztanod, nem úgy megy a dolog, hogy "kis ketrec, kis rácsköz, nagy ketrec, nagy rácsköz".

Ezek után módosítanám a fenti zárószavam: nemhogy patkányt, semmit ne tarts basszus. Fikuszt se.

2013. máj. 5. 08:56
 18/24 A kérdező kommentje:

Ember a hörcsögre értettem, hogy neki megfelelő ez a ketrec.

Az állatvédelmisek minden hülyeséget kitalálnak...

Nyilván egy patkánynak nagyobb ketrec kell, de mivel sosem volt patkányom azt sem tudom mekkorára nő.

Egyébként azért mert valami kretén kitalálja, hogy neked holnaptól ezt meg azt kell csinálnod az állatoddal, mert csak az a jó neki attól még nem kell foglalkozni vele.

Sok embernek rosszabb sorsa van mint a patkányaitoknak...

Ráadásul nem fogom megvenni a fressnapfban a 80 ezres ketrecet meg nem fogom a fél házat átalakítani egy maroknyi állatkáért.

Nyilván nem akarom, hogy rossz legyen neki, de van fontossági sorrend is

2013. máj. 5. 09:21
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem patkánykereskedők vagyunk, csak olyanok akik szeretik az állataikat. Azért kell a patkánynak társ, mert a természetben TÁRSAS élőlény, a fajtársaival folyamatosan kommunikál (olyan magas hangokon amiket nem hallassz) és ha nincs kivel dumálnia bizony depressziós lesz. Persze azért vana gazdája, hogy foglalkozzon vele. De ha elmész suliba akkor ki foglalkozik vele? Napi 1-2-3 óra nekik nem elég. Mert ja lehet, hogy azt látod, hogy de boldog, mert örül ha lát, de ez azért van mert addig szerencsétlen ott szenvedett a ketrecében egyedül és végre valaki foglalkozik vele egy kicsit. Ugyanez érvényes a tengerimalacokra is.

"sok embernek rosszabb sorsa van mint a patkányaitoknak" Akkor tartsam éheztetve a kukák közt? Ha megtehetem, akkor jó körülményeket biztosítok neki (ami mellesleg gombokból megoldható)

"Egyébként azért mert valami kretén kitalálja, hogy neked holnaptól ezt meg azt kell csinálnod az állatoddal, mert csak az a jó neki attól még nem kell foglalkozni vele. "

Valószínűleg azért hozzák az ilyen döntéseket, mert az állatnak NEM JÓ az amit csinálnak vele. Pl hogy egy A4-es lapnyi területen tartják. Nem azért, mert az állatkereskedők összebeszéltek, és így mindenki a drágább ketrecet fogja venni..

Épp azért mondtam a vaterát, mert sokszor 1ft-ért is tudsz venni megfelelő méretű ketrecet.

Nem kell átalakítanod a lakást még egy 5x ekkora ketrec miatt sem..

Az állatkereskedésekben is ELVILEG csak átmenetileg vannak olyan kis helyen, mert ugye ELVILEG eladják őket a szerető gazdiknak. Amúgymeg legtöbbször sz@rt se tudnak az állatokról amiket árulnak..

2013. máj. 5. 10:08
 20/24 anonim ***** válasza:
66%
hogy lelettünk pontozva.
2013. máj. 5. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!