Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Klímához szokott nyuszi bírná...

Klímához szokott nyuszi bírná nyáron panelban?

Figyelt kérdés

2 éves a nyuszim, az eddigi 2 nyáron szinte folyamatosan ment a klíma, kb 24 fok volt a lakásban.

Nyáron elköltözök, és még nem biztos, hogy tudunk klímát beszereltetni.

A nyuszimnak nagyon hosszú, sűrű bundája van, ha kint van az udvaron, akkor már 26-27 fokban is fekszik és piheg..

Szerintetek bírni fogja?

2013. máj. 2. 21:40
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Nyulat panelba?? nem semmi :D miben tartod a nyulat? Szerintem bírni, fogja ne aggódj
2013. máj. 2. 21:48
 2/7 A kérdező kommentje:

Hát ha ennyire sem vagy tájékozott nyúl-témában, akkor inkább figyelemben sem veszem a válaszod. Tuti, hogy nem tapasztalatot írtál.

És igen, lehet nyulat lakásban tartani.

2013. máj. 2. 21:50
 3/7 anonim ***** válasza:

Valószínűleg igen, bár nehezen...

Amúgy nekünk a kinti házinyulak is pihegtek nyáron, teljesen ki voltak nyúlva, úgy feküdtek és egész nap csak lihegtek. (Jól voltak tartva, hűvös, szellős helyen sok folyadékkal, de hát ez ilyen...) Szóval attól még nincs feltétlenül rosszul, csak így próbálja elviselni a meleget.

Szerintem próbáld folyamatosan szoktatni a meleghez, pár naponta vedd kicsit feljebb a klímát (tudom, nem lesz kellemes).

Vagy majd az új helyen keresni kell egy hűvösebb, szellős zugot és esetleg körberakod jégakkuval (ne a nyúlhoz, csak a közelébe), amíg nem lesz klíma...

2013. máj. 2. 21:50
 4/7 A kérdező kommentje:

Inkább úgy állok még hozzá, hogy nem lesz klíma. Nem akarom beleélni magam.

Ebben az évben még nem kapcsoltam be itthon, de nem is nagyon akarom. Bár nehéz, pár napja 30 fok volt a szobámban (tetőtér)

2013. máj. 2. 21:52
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát nézd, nálam is majdnem 30 van már most (nyáron felmegy 38-ra is, pedig direkt éjjel szellőztetek, de huzattal is csoda, ha 2-3 fokot hűl).

Idebent a lehető legkevesebb ruha van rajtam, amúgy pedig olyat választok, amit gyorsan fel tudok húzni, ha ki kell mennem mert mondjuk csengettek. Illetve a szobában és a konyhában ventilátor van (nem a plafonra szerelhető, sima kicsi és álló).

Sok folyadék, önfegyelem és ki lehet bírni. :DD

2013. máj. 2. 22:05
 6/7 anonim ***** válasza:
mi is panelba lakunk, bár ez le van a szigetelve ami sokat segít, annyira nincs meleg bent mint eddig volt, de vizes törcsi, rongyba csavart jegespalck meg metlakilap ami sarokba téve elég hideg neki és minden nap friss víz,ami felesbe hidegvíz a hűtőből
2013. máj. 3. 11:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Nappalra csukjál be mindent, és árnyékold le kívülről a napsütötte ablakokat, éjszaka meg szellőztess. A ketrecbe tegyél csempét, amire ráhasalhat.

Aztán, ha így is 30 fok fölé kúszik a hőmérő, akkor jönnek a praktikák: fémdobozban jégakku, fagyasztott víz, nyúlnyírás, végső esetben megkérdezheted, hogy szeretne-e pancsolni... A legtöbb nyúl nem, de van 1-2 lökött, amelyik szívesen hűti magát, akár vízzel is.

2013. máj. 3. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!