Miért haltak meg a nyuszik?
5 hónapos múlt holland törpe az anya, előhasi volt,de tegnap este szépen épített fészket kibélelte szénával szőrrel, aztán reggel mikor mentem ki hozzá 2 halott kisnyuszi volt csak és az is a fészken kívül. törpenyúlhoz képest elég nagy méretűek voltak, jó súlyban tehát egészségesnek tűntek.
nem voltak összetaposva sem és az anya is jól van. szépen elrágta a köldökzsinórt letisztitotta a kicsiket minden rendben volt és az idő is oké volt nem volt hideg. annyit talán láttam hogy mintha egy picit véres lett volna a szájuk alig észrevehetően (a kicsiknek). Mi történhetett velüki? :(
Mert nem tudta,hogy mit csináljon velük.
Nekem is volt ilyen nyulam,mi tenyésztettük őket.
Az egyik mindig megölte a kicsiket,olyan is volt,hogy megette.
A többi meg tudta,csak ez az egy nem.
Rengeteg oka van, ha jó nagyok voltak akkor azért általában. A vemhesség 34-35. napjától vagy a kicsik vagy az anya halnak meg. 28-33nap a normális vemhességi idő. Lehet megfáztak, nem tudta h mi a dolga és nem szoptatott. Ezért nem szabad otthon magunknak nyulat "gyártani".
Mivel elég szapora állat, így számítani kell a természetes szelekcióra. Ez azt jelenti, hogy nem minden megszületett nyuszi fog felnőni is, sőttt... sajnos ez 90%-ban az első 1-2napban következik be. A fiatal anyáknál pedig, az első fialásnál 10-30% kb. hogy elpusztulnak, vagy mind vagy 1-2. Mert nem tudja az anya a dolgát még. üdv egy tenyésztő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!