Nektek mennyire szelíd a törpehörcsögötök?
Beszéltem már pár törpehöritartó ismerősömmel és mind azt mondja, hogy nem tudja kivenni, megszeretgetni a hörcsögét, mert vagy harap, vagy úgy pörög, hogy ha lerakja pl ágyra, akkor meg sem bírja fogni úgy szalad. Nem értem miért nem tudják megszelídíteni őket?
Nekem már több hörim is volt, mindegyik kivétel nélkül kedves kis höri volt, ahogy beteszem a kezem a terráriumba már mászik is bele, leteszem az ágyra tesz pár kört körülöttem, de nem akar menekülni sehova. Van hogy elalszik ahogy simogatom :)
Most csak én vagyok ilyen szerencsés, hogy mindig nyugis höriket fogtam ki, vagy a többiek nem foglalkoznak velük eleget?
A körömharapdálás az enyémnek is tetszik :D
Hát kereskedésből vették igen, de ott meg miért árulnak ilyen hörcsögöket? :/ Hallottam, hogy megy a szaporodás testvér-testvérrel meg ilyesmi, de hát akkor is...
Igen a kereskedésből nekem is van/volt pár hörim az évek alatt nagyjából 5 (régen vettem kereskedésből ma már tenyésztőtől veszek és magam tenyésztem...) Abból az 5-ből 3 nagyon vad volt egy harapott ha rosszul fogtam meg és egy irtó kezes van (még megvan :D)... Jah nem volt még egy kezes.. :) Ő mászott a karomon.. :) (Az egyik vad is mászott a karomon egyikről át a vállamon a másikra de ha a kezemet érte megcsípte... :/)
Ami tenyésztőtől van viszont mindegy szálig kedves kis teremtés :) És a saját tenyésztésűek is kezesek hisz már pár hetesen kézben vannak :D Imádok egy kupac hörcsit felmarkolni :3 (Tenyésztőtől még csak egyszer egy félőset vettem de a félős hörcsög a lehető legjobb dolog ami történhetett velem ugyanis nagyon kezes lett amint megszokott és eszében sincs harapni... :) )
Úgy gondolom hogy egy félős hörcsög még sokkal kezelhetőbb mint egy enyhén agresszív, vagy egy hipektív.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!