Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tegnap kaptam 2db 5hetes...

Kriszt1212 kérdése:

Tegnap kaptam 2db 5hetes Oroszlánfejű törpenyuszit! Mit szabad nekik adni enni?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 6. 17:18
 1/9 anonim ***** válasza:
68%

Nagyon picik még, nem kellett volna elhozni. A két nyuszi előbb-utóbb vagy verekedni fog, vagy szerelmeskedni.

Széna, víz legyen előttük, pici nyusziknak való tápot is lehet kapni. Zöldséget-gyümölcsöt még ne adj nekik, mert tényleg nagyon kicsik....

2013. ápr. 6. 17:25
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
zöldet még ne egyenek, mert kicsik. majd nagy korukban fokozatosan lehet rászoktatni.
2013. ápr. 6. 17:27
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Jesszusom... Alapdolgok megvannak? Nagy ketrec, itató, forgács... stb?

Először is, válaszd külön őket, akármilyen neműek. Az egyneműek verekednek, a külön neműek meg nagyon hamar párzanak (és ők is verekedhetnek).

Amit ehetnek:

Napi egyszer táp, kb. 1-2 evőkanálnyi. Széna mindig legyen előttük, szép zöld, vékonyszálú, illatos széna. Egy idő után már illatról megmondod, melyik a jó széna, melyik a rossz. Én zöldséget reggel és este adok nekik. Répát, uborkát már most adhatsz nekik, később pedig paprikát, almát, tulajdonképpen a déli gyümölcsökön kívül bármit, de én káposztaféléket nem szoktam, mert attól büdöset pisilnek.

Havonta-kéthavonta adok nekik egy-egy szárított zöldséggel/gyümölccsel bevont csemegerudat (amit be kell lógatni a ketrecbe). Egyéb jutalomfalatot nem adok, nem akarom, hogy elhízzanak.

Ha van még kérdésed, kérdezz csak.

2013. ápr. 6. 17:30
 4/9 anonim ***** válasza:
76%
Ha ennek nem voltál képes utánnanézni minek hoztad el őket? szerintem vidd szépen vissza és vagyél egy plüssmacit
2013. ápr. 6. 17:31
 5/9 anonim ***** válasza:
mond, hogy legalább egyneműek...
2013. ápr. 6. 17:31
 6/9 A kérdező kommentje:
Természetesen megvan minden 2 ketrec önitató házikók stb!
2013. ápr. 6. 18:45
 7/9 anonim ***** válasza:
se zöldség se gyümölcs ne legyen még az étrendjükbe csak sok sok széna és víz reggel-este 1-1 lapos evőkanál táp és majd oltásra is el kell őket vinni de most hirtelen nem tudom hogy mennyi idős koruktól lehet beoltani, nem hiába kell 6 hetes korukig a fészekben maradniuk :/ ajánlom hogy olvass végig nagyon sok nyuszis oldalt és akkor majd körvonalazódik hogy mi merre hány méter :)
2013. ápr. 6. 18:59
 8/9 A kérdező kommentje:
Öhh se sárgarépát se uborkát ne adjak még nekik?(kiseb adagokban értem)
2013. ápr. 6. 19:03
 9/9 anonim ***** válasza:

Egyelőre csak széna és táp legyen előttük, még nagyon kicsik, az emésztőrendszerük nem készült még fel a répára és uborkára sem. Uborkával bedörzsölheted viszont az önitató csövét, ha nem jönnek rá a használatára.

Pellet vagy forgács legyen nekik - de csak a wcben. Tegyél be nekik később majd nyalósót (jó két hónap múlva. Kb. ekkortól 2 havonta egyszer fogkoptatás és játék céljából alma vagy körte ágakat is kaphatnak, de dió, meggy, cseresznye, barack, szilva, egyéb csonthéjas kizárva, az aranyeső pedig nagyon mérgező).

Kapható ún. gyógyszeres táp nyulaknak - semmiképp se vegyél, mert a nyúl elhullásával is járhat, ha nem szakember adagolja, és választja le róla a nyuszit! Nincs rá szükségük!

A későbbiekre majd: a legjobb táp a versele laga - cuni complete, ha megteheted, mindenképp ezt érdemes venni neki, de szerintem a cuni classic vagy cuni fit már megfelelő.

A nyuszi nem társas állat, így készülj rá, hogy a dominánsabb bánthatja az alárendeltet, tehát lehet, hogy külön-külön kell majd foglalkoznod velük, stb. Ha ellenkező neműek, minimum a hímet ivartalaníttatni kéne (ezeket olcsóbb is, hisz nem kell felnyitni a hasfalat, majd összevarrni azt).

2013. ápr. 6. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!