Szeretnék egy kisnyuszit. Mekkora ketrec kell neki? Több kérés lent.
Sok-sok hasznos infó:
stb...
Regényt lehetne írni, de pár szóban: min. 100x50 cm-s ketrec, nem lehet, hanem kell kiengedni, több órát naponta, fő étele a széna, mellé kevés nyúltápot, 3 hónapos kora után zöldségeket kaphat. Oltatni kell. Ketrec használtan pár ezer, újonnan 9-10-től kezdődik. Mellé a széna, táp, alom, itató, wc(alomtálca), nem árt 1 kis házikó is nekik a ketrecbe. Ez kb. az alapfelszerelés.. Szobatisztaságra szoktatható a legtöbbjük. Amúgy nagyon aranyos, szeretnivaló állatkák, és meglepően okosak és ragaszkodók, de ehhez sokat kell velük foglalkozni. Javasolt megbízható tenyésztőtől venni.
Minimum 100-as ketrec, a 120-as jobb (használtan kaphatsz egész olcsón is, ha ügyes vagy - én 10 ezerért vettem postaköltséggel együtt, tisztán a ketrec 2100 volt). Kell bele ezen kívül egy golyós önitató (600 ml-s szerintem, mert nyáron sokat isznak), és egy szénatartót (széna mindig legyen előtte), a táphoz egy kis etetőtálkát (tápnak versele laga - cuni fit vagy cuni complete, napi 2× fél-egy marék). Ezen kívül lehet neki házikót venni, én csináltam mondjuk vastagabb fából, és a tetejére tettem neki egy ágyikót (amit imád használni alvásra is, de sajna rágcsálja, és a szélére pisil, így kivetem). Esetleg nyalósó mehet neki, fogkoptató nem kell, esetleg kb. két havonta alma vagy körte ág. A dió, barack, szilva, aranyeső mérgező, az nem jöhet szóba. Játéknak kaphat még wc papír gurigát is, de csak óvatosan, mert megrághatja, ahogy dobálja, emelgeti: tehát ne halmozd el vele, és ne illatosított legyen.
Nem, hogy ki lehet, de ki kell engedni, bár az első kb. 1 héten ne, hogy megszokja az új helyét, megnyugodjon, biztonságban érezze magát. Ez az időszak lesz a szobatisztaságra szoktatás ideje is - ha kijelölt egy sarkot, oda tedd a wc-jét, és oda tegyél almot csak. Az elején a kakit és a pisit (nem illatosított, vagy színezett papírzsebkendővel felitatva) is neked kell majd jó eséllyel betenned a helyére, de ha egyszer megszokta a rendet, nem lesz vele gond.
Lehet sétáltatni, de csak, ha már jó idő van. Hámhoz és pórázhoz is szoktatni kell előbb lakásban.
Holland törpe/hermelin, oroszlánfejű, rex, kosorrú lógófülű. [link]
Semmi baja a lakásban, a törpenyúlnak főleg. Nyáron ki lehet időnként tenni, lekerített területre (óvatosan ,mert kiássa magát!), de akkor is vigyázni kell, mert hőgutát kaphat.
Teljesen jól fogja érezni magát veled a lakásban, ha megfogadod, amit fentebb írtak/unk, úgyhogy jó nyuszizást kívánok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!