Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Nyúltenyésztéshez mik az...

Nyúltenyésztéshez mik az ideális fajták? Megéri még egyáltalán?

Figyelt kérdés
Azt hallottam pl a német óriás nyúl rossz alany, mert igen kényes.
2013. márc. 28. 12:14
 1/2 anonim ***** válasza:

Nekem voltak német óriásaim..nem annyira kényes..

Igazából ma talán a törpenyulakra van kereslet.. oroszlán fejűre legjobban de azzal foglalkozni kell.. amúgy nem éri meg.. :/

2013. márc. 28. 14:18
 2/2 anonim ***** válasza:

Sima házinyulat tenyésszél. Az bőven elegendő, mivel manapság csak azokat tudod jó pénzért leadni felvásárlónak.

Elsőosztályú nyulak: 2.2-3.5kg között, II.osztály:3.5kg feletti(tőlem sokszor 6 kilós felettit nem is veszik le) az I. osztályúért adnak a legtöbbet.

Kilónként 300-500 ft között ingadozik ( őstermelői szükséges hozzá, mert amúgy feketén sokszor csak kis tételben veszik át). Ha tenyész nyulakat akarsz eladni (nem leadni, hanem élőnyúlként adni), akkor a tenyésztők többet adnak érte, csak ehhez tudás kell, és komoly ismeretség, illetve minőségi "árú".

Magadnak tenyész nyulat olcsón madárbörzéken tudsz venni, vagy falun háztól átveszed, én mindkét formában szoktam venni, mivel van amikor börzéken is olcsón adják a nyulakat, bár háztól vettem eddig a legolcsóbban.

Ha tudsz venni olcsón bálás szénát, bálás lucernát, vagy ezeket megtermelni, és van földed ahol kukoricát tudsz termelni, vagy olcsón venni, akkor megéri csinálnod. Ha ezek nem valósulnak meg akkor felejtsd el, hiszen nem eget rengető a kilónkénti ára.

2013. márc. 28. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!