Sürgős és 2 hetes nyuszikkal kapcsolatos. Az egyik kisnyusgi nem fejlődik. Mit tegyek?
Előfordul. Valószínűleg túl gyenge és a testvérei nem engedik eleget szopni.
Vagy megerősödik vagy elpusztul.
Sajnálom, te biztos egy fiatal lány vagy, aki ilyennel még nem szembesültél. Tudnod kell, hogy minden alomban vannak gyengébb, életképtelenebb egyedek. Ezeket maguk az anyjuk is eltaszítja.
Ne nyúlj be az alomba és ne avatkozz bele! Ha benyúlsz és hozzáérsz egy másik életképes kicsihez is, megpiszkálod a fészket, azzal a többi nyuszit veszélyezteted.
2-es vagyok ismét.
Elolvasva az első választ eszembe jutott, hogy te talán törpenyúlra gondoltál és nem rendes házinyúlra...
Törpékkel nem tudom, hogyan kell bánni.
Házinyulat viszont ne akarj felnevelni benti szobanyuszinak...
Ha nagyon szelíd az anya, akkor a kényszer szoptatással próbálkozhatsz esetleg. Lefogod az anyát, és a picit a legjobb cicire rakod. Ha még nem bújtak elő a fészekből, akkor nyilván kesztyűt kéne húznod a kicsihez, és jól összesimogatni az anyát, hogy a szagod ne zavarja meg.
A cumis neveléssel nem a legjobbak az esélyei, csak akkor szokás próbálkozni, ha nincs nyúltej, és mivel laktóz érzékeny, macskatej pótló porral érdemes. Hogy nyuszinál pontosan mi a recept, jó márka, keverési arány, a Hungarovet rendelő egzotikus doktornőjétől kérdezd meg. Ő nagyjából bármilyen emlős állatot fel tud nevelni, és van nyuszis gyakorlata.
Állatorvos?
Lehet kapni nyulaknak való bébitápot,egyszer egy hölgy hozott egy 3 hetes nyuszit,akinek elpusztult a mamája.Őt is azzal nevelgették és megmaradt a picike.A pontos nevére nem emlékszem,de azt tudom,hogy emberi áron van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!