Mar 1 honapja meg vettem, de nem akar megbaratkozni. Az aranyhorcsogeim, nagyon szelidek.
Otleteket varok!
2009. szept. 17. 21:41
1/10 anonim válasza:
van egy rossz hírem sehogy vagy irtó nehezen!!!:S az állatosnál kellet volna kipróbálnod szelidek e!:S kaja illatu kézzel soha ne nyulj be és ne félj tölle!nincs tér érzékük tehát ugy tartsd ha kiveszed v felemeled h ha kicsuszik kezedböl ne essen nagyot!mivel vékony a börük és picik könnyen megnyomhatod öket és belsö sérülésük lehet!ovatosan fogd meg!épp ezért kell esésel is vigyázni!naponta egyszer próbálj ovatosan nem felülröl!!!közeledni hozzá,simizni!és szépen lassan mikor már engedi h simizd ovatosan próbáld rávenni h másszon rá a kezedre,egyenesen kinujtott marokal:)ne te vedd fel!:)ez kb 2hetes dolog ha naponta próbálkozol ha addig nem adja be a derekát akkor nem szelidithetö:S:)sok szerencsét!!:)
2009. szept. 17. 21:51
2/10 A kérdező kommentje:
Hat akkor ezek szerint fel kell adjam a szeliditest! :'( Mar 1 honapja probalkozok mindenkepp, de nem megy.
Azert koszi, hogy segitettel!
2009. szept. 17. 22:08
3/10 anonim válasza:
Azért nem értek egyet az előző válaszadóval. Édesapám állattenyésztő, rengeteg hörcsögünk volt, és eddig mindet sikerült max egy hét alatt megszelidítenem, kezesbárányok lettek.
Amit javasolni tudok. Semmiképp ne óvatosan nyúlj be!!! Az állatok megérzik a félelmed és ez gyanút kelt bennük. Ezért támadnak. Én azt javaslom beszélj hozzá sokat és próbáld kézből etetni. A tenyeredbe szórj magot (főleg olyanokat, amiket nagyon szeret... ki kell figyelni) és beszélj szelíden hozzá. Halkan, mintha duruzsolnál. És akkor megnyugszik, ha nem is rögtön, de egy idő múlva hozzászokik a jelenlétedhez és ettől természetes lesz neki, ha hozzáérsz. Viszont én azt javaslom, ha benyúlsz hozzá, vedd ki. Ezek az állatok nem szeretik, ha simogatják őket. Gondolom észrevetted már. Ezért mi is itthon a két hörcsögöt kézbe vesszük. :)
Remélem segíthettem, és ne add fel. Biztos nem vagy rossz gazdi, ha az aranyhörik megbékéltek. Csak a törpehörcsögök alapból nehezen barátkoznak. ;)
2009. szept. 17. 22:20
4/10 anonim válasza:
Én dzsungáriait tenyésztek!
Nekem jelenleg 6felnőtt, és 3kölyök hörim van. És mindegyik szelid. Egyik sem félős,és soha nem is haraptak.
De már leírták,hogyan próbálkozz. Ez talán arra vall,hogy nem foglalkozott eleget a "tenyésztő" a hörikkel, és így talán tényleg soha nem lesz annyira szelid,de valamennyire sok türelemmel meg lehet szelidíteni.
2009. szept. 18. 09:41
5/10 anonim válasza:
nekem is dzsungim van Dolfika.<3:) nagyon rosszkor hoztam el, mert előtte való nap vitték el a társait, szóval félt is eléggé, aztán pedig megijedt, amiért kivették, meg szegényke nagyon zaklatott volt, utána busszal haza a városon keresztül, de már két-vagy három nap múlva kitudtam venni. és még egyszer nem harapott meg, pedig lassan féléve megvan. úgy csináltam, hogy nem ébresztettem fel, hanem amikor ő felkelt, akkor elkezdtem kézből etetni, felbontottam neki a napraforgómagot (ehhez mondjuk könnyen hozzászoknak azért nem jó) és elkezdtem simizni. megszokta hál' istennek és rájött, hogyha benyulok hozzá, akkor kap kaját:) azóta olyanok vannak, hogy kiveszem rárakom az ágyamra és már szalad is.:) nagyon szereti.:) jaj és amikor kiveszem, akkor nem felülről veszem ki, hanem oldalról és benyulok a pocikája alá. szerintem, ha elég türelmes vagy igazi kis kezes hörcsögöt csinálsz majd belőle.:)
2009. szept. 19. 13:53
6/10 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat mind, nagyon hasznos volt, meg akkor is, ha valaki lepontozta!!!!
2009. szept. 21. 10:37
7/10 anonim válasza:
Hogy milyen hörcsög? Dzsungi? Az meg mi a lőcs?
2009. szept. 21. 15:14
8/10 anonim válasza:
15:14es! dzsungáriai törpehörcsög! a világ legédesebb kis állatkája!!!
2009. szept. 21. 18:48
9/10 anonim válasza:
Hol van az a Dzsungária?
2009. szept. 21. 19:55
10/10 anonim válasza:
Utolsónak: Ázsiában, Tibetnél. Ha esetleg a nemtudásodat akarnád fejleszteni dzsungáriai höri téren, akkor olvass egy kicsit. :) www.dzsungik.eoldal.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!