Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Milyen fajta törpenyulat...

Milyen fajta törpenyulat érdemes venni mi kell a gondozásához és milyen felszerelések kellenek?

Figyelt kérdés
2013. márc. 24. 14:57
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Estére beszoktad zárni gondolom nem?
2013. márc. 24. 15:43
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Minek akarsz 2 nyulat? Nem szeretnek együtt lenni 1 ketrecben. Gyilkolni fogják egymást.
2013. márc. 24. 15:50
 13/16 anonim ***** válasza:

persze, estére igen. délután kettőig be van zárva, mert suliba járok.

ha kettő nyuszit akarsz, akkor ivartalanított fiú-ivartalanított lány a legjobb, de a fiú mindenképpen legyen ivartalanítva.

2013. márc. 24. 15:53
 14/16 A kérdező kommentje:
2 lány nem fér meg egymás mellet?
2013. márc. 25. 07:58
 15/16 A kérdező kommentje:
Mondjuk lehet jobb lenne 1 kislány
2013. márc. 25. 08:05
 16/16 anonim ***** válasza:

Sok fajta van, szerintem ez beleszeretés kérdése, meg hogy lógó vagy állófülűt szeretnél-e:).Illetve vannak picit kisebbek, pl. a holland törpék, illetve a mini kosorrúak.

Én javasolnám hogy tenyésztőtől vegyél, sokkal kisebb az esélye, hogy beteges lesz, vagy mondjuk 5 kilósra nő, foghibás lesz, stb.

Ami alapból kell:

-Ketrec (min. 100x50 cm)

-Jó minőségű táp (pl. Versele-laga, vagy Halywood márkájú), ebből napi 1-2 kis marékkal kaphat

-Rengeteg széna (enyém a Lolo pets márkájút imádja, netről rendelem, mert nálunk nem lehet kapni:D, de a fajtája tulajdonképp mindegy, a lényeg, hogy szívesen és sokat egyen belőle, a "sima" bálás széna is jó)

-Itató

-Wc (kimondott nyúl wc, vagy egy sima magasabb peremű műanyag tálca)

-Alomnak legjobb a fapellet, amit elég csak a wc-jébe tenni, akkor tanulja meg legkönnyebben, hogy egy helyre piszkoljon

-Oltatni mindenképp kell!

Ezen kívül nem árt beszerezni egy fésűt, etetőtálkát, karomvágó csipeszt, a ketrecébe egy kis házikót/vagy polcot tenni.

És láttam, hogy két nyuszi tartása is megfordult a fejedben, szerintem elsőre csak eggyel kezdj, utána esetleg lehet másik, de ahogy olvastam több helyen, nincs rá garancia, hogy összeszoknak...

Itt nagyon sok hasznos infó van: www.torpenyul.hu

2013. márc. 25. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!