Bak kosorrú törpenyuszim mellé szeretnék egy kosorrú kislányt társnak. Ha eleinte jelölgetni is fog, azért erről ugye le lehet szoktatni?
Hát így túl macerás lenne panelban neked is és a nyusziknak is.Inkább várd meg amég kertes házba mész és akkor vegyél egy kislányt.Így sokkal egyszerűbb és megoldhatóbb amég panelban laksz addig legyen egy nyúl :-D
neki is jobb így és neked is.
Szia. Ivaros nyuszikat ne tarts egymás mellett! Ha össze lesznek engedve a bak meg a nőstény, és nem veszed őket külön csak a vemhesség, ellés, és kisnyuszi nevelő időszakra, akkor annak az lesz az eredménye, hogy a nyuszid éjjel-nappal nyaggatni fogja, stresszes lesz, s sebes lesz a nőstényed. mikor a nőstény nem enged a baknak, akkor elkezdi tépni a nőstény szőrét, és az így keletkező szőrhiány, sebes esetleges gyulladásos seb eléggé fájdalmas lehet a nősténynek. tehát az első tanácsom, ne legyenek egy ketrecben a nyuszik, max annyira rakd össze amíg dolgoznak a kisnyuszin.. :) persze azt is úgy hogy a nőstényt rakod a bakhoz. ellenkező esetben a nőstény megvédi a területét a baktól és összeverekednek.
a másik tanács. a lány nyuszi elméletileg nem pisil/jelölget, max bogyózik. a baknyuszi sokat jelöl. nekem 3 hét alatt vált szoba tisztává a bak nyuszim. még pedíg így: én egy alomtálcába raktam homokot. a baknyuszi akárhányszor félre pisilt, bogyózott feltöröltem egy wc papírral és a homokra ráraktam 1-2 órára a pisis ill kakis papírt. persze megmutattam a nyuszimnak oda raktam, meg szagúltattam vele. akárhányszor félrecsinált ez a folyamat ment végbe. türelmesnek kell lenni. két hét után, már néha magától a homokosba csinált mikor kint volt a ketrecből, néha összevissza. a 3.héttől pedig már csak a homokosba. ezután elvettem az alomtálcát,és már nem is csinált félre, ha kellett neki megvárta hogy visszarakjam a ketrecbe és kész oda csinált, vagy jelezte hogy vissza akar menni a ketrece szagúlgatásásval. ennyi. bocs, hosszú volt. remélem sikerül. elméletileg a nőstény nem fog jelölgetni. nekem nem csinálta, félrebogyózni viszont fog. viszont a nőstényeim kint vannak tehát nem tudom náluk bejön-e ez a módszer. Remélem hasznos volt...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!