Milyen állatot tarthatok és mennyit egy 41cm mély,81cm széles,51cm magas 169 Literes akváriumban, aminek nincs teteje?
Nagy tévhit, hogy hörcsög terráriumba való. Terráriumban, akváriumban szerintem semmilyen kisemlőst nem lehet tartani.
Én inkább valami hüllőt tartanék benne, az én kedvencem az új-kaledóniai vitorlásgekkó. :)
teknős, béka, kígyó, gyík.. mást nem nagyon szerintem.. pók esetleg.
hörcsögöt, tengeri malacot, egeret nem tartunk üvegkalitkában....
Az akvárium falán nem tud mászni, csak felülről tudsz közelíteni felé, ami miatt félős és agresszív lehet, hiszen a szabadban is általában felülről közelít a veszély (madarak..), az üveg nem szellőzik, még a ketrecben is cserélni kell naponta a 'pisisarkot"... az akváriumban kb óránként lehetne... Az akváriumból nem tud távozni az ammónia, ezért a hörcsög könnyen megbetegszik.
Az állatkereskedésben sok olyan dolog van, amit amúgy nem szabadna. Pl. együtt tartanak több hörit, pedig ők magányos állatok, kifejezetten utálják a társaságot és előbb utóbb összeverekednek, rosszabb esetben az egyik megeszi vagy megcsonkítja a másikat.
Ha szerencséje van az állatnak, két-három hétnél tovább nem marad az állatkereskedésben, tehát csak annyit tölt akváriumban.. Egyébként ezért is szerencsésebb tenyésztőtől, "háztól" elhozni a hörcsögöt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!