A nyúlnak szabad-e vizet adni? Ha igen, mennyit? Mennyi ételt kell elé tenni, , hogy jól lakjon, de ne pocsékoljon?
MINDIG legyen előtte víz (azt akarod, hogy szomjan haljon, vagy te se iszol soha?!) és széna. Tápot napi 2× 1 maréknyit adj egy kis tálkába, de ez módosulhat a nyúl egyéni igényeinek megfelelően.
Legyen nyalósó is neki, fogkoptató felesleges.
Kell neki víz, mindig legyen tele az önitatója. Napi kétszer egy kisebb marék táp, széna korlátlan mennyiségben.
Nyalósót ne vegyél, vesebajt okozhat!
Az nem teve, hogy víz nélkül boldoguljon...
Az baromság, hogy a nyalósó bajt okoz, mert az állat nem hülye, nem nyalja ha nem kell neki. Egyszerűen nem fog hozzányúlni, ha nincs sóhiánya.
szia!
nagyapám, mióta az eszemet tudom, nyulakat tenyészt. De mindig ad nekik vizet! És isznak is a nyuszik.
Ti amúgy már kóstóltátok a nyalósót? Az egész egy darab gipsz, semmi köze a sóhoz. Pont ezért egészségtelen.
A normális tápon (Versele laga cuni complete) tartott nyúlnak semmilyen hiánya nincs.
Csak unalomból elkezdi rágni-nyalni a nyaló'só't és szerintem az elég káros. Te sem ropogtatsz mészkövet.
Az én nyulam még sose rágta unalmában a sót, igaz, nem is igen unatkozik.
Nyalósó elviekben kell neki, mert bár vitaminokat tud előállítani, egyes ásványi anyagokra szüksége van.
Vizet nem kell adni neki, mert reggel eszik a harmatos fűből, abból fedezi a vízszükségletét.
Na ezt a hülyeséget kerestem, hogy miből eredt az a hihedelem hogy nem kell a nyúlnak víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!