Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mitől törhet ki a tengerimalac...

Mitől törhet ki a tengerimalac foga?

Figyelt kérdés
Két hete kitört az egyik tengerimalacom alsó két metszőfoga, szépen visszanőtt, nincs vele baj. Most a másik tengerimalacomnak tört ki, alul, de csak az egyik és tud rendesen enni. Lehet hogy összeverekedtek, csak én nem vettem észre? Segítsetek.

2013. febr. 23. 13:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem tudnak valahol leesni? Egy rágcsálófog nem könnyen törik ki...

A szénából korlátlanul ehetnek, és kell is nekik egésznap csócsálni. Adjál nekik naponta 2x annyit, hogy maradjon pár egy pici a következő étkezésig. :)

2013. febr. 23. 22:30
 12/14 A kérdező kommentje:
Csak a házuk tetejéről, de oda szeretnek felmászni. És most észrevettem hogy a másiknak is kitört, csak neki felül az egyik. Annak, amit írtam, hogy 2 hete kitört. Már voltam orvosnál de azt mondta majd kinől, ilyenkor nem tud mit csinálni. Segítsetek, szomorú vagyok, nem értem, hogy mi lehet a baj.
2013. febr. 23. 22:39
 13/14 anonim ***** válasza:

A szénatartó rácsot pakold meg alaposan. Ha még így is elfogy 7-3-ig, akkor használj nagyobb szénatartót, vagy szerelj fel még egyet.

Ha csak behúzgálják a szénát és az a földre esik, onnan már legtöbbször nem eszik meg, mert bekoszolódik.

Azt hagyd benn alomnak, és ha sok ilyen leeső széna van, akkor vegyél másfajta szénát

2013. febr. 24. 07:30
 14/14 anonim ***** válasza:

Szénatartót tedd tele reggel, és annyi. Ezen azért nem kell görcsölni, hogy suli/iskolaidőben nem lesz előttük, mert elfogy, ez baromság.

A csöveket, emeletet nem mindig használják elsőre, idő, míg rájönnek a nyitjára, de hamar meg fognak barátkozni vele szerintem.

A házikó elvileg nem lehet túl magas, tehát onnan gond nélkül kéne közlekedniük fel-le. Tudsz esetleg képet feltenni a lakhelyükről?

Ami a tápot illeti, van Versele Laga a Fressnapfban is, én mondjuk Acanashopról rendelem, havonta egy ingyenes szállítás jár (kuponnal), olyankor egybe megrendelek mindent (alom, táp, széna).

2013. febr. 24. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!