Miért ilyen az egerem? Mit rontottam el?
Van egy fiú egerem,Folt. Eddig nagyon kezes volt, mind terráriumon kívül, belül. Elég kíváncsi meg minden. Mondta itt gyakorin nekem valaki, hogy nehogy terráriumba tartsam, mert lesz vmi baja. Úgyhogy mentem és vettem egy jó nagy ketrecet. Tényleg nagy, vagy 3x akkora mint a régi helye.Eddig csak ritkán harapott meg, csak akkor a megijedt hogy összenyomom.(természetesen ez nagyon ritkán fordul elő, tiszteletben tartom a személyes terét, nem kergetem, nem ráncigálom a farkát.(a kereskedésben nyilván ezt csinálták, mert látszik hogy el van törve a "tövénél! szerencsére nem látszik nagyon, ugyanúgy tudja használni. Ma készítettem el a kalickát, és amíg pakoltam a nagy terkóból átraktam egy 15*15*15 ös üvegbe. Baromira ne örült, irtó mérges volt miatta. Ezért amikor végeztem, -a terráriumban csak a kuckója volt- beraktam. Bemászott a kuckóba, és amikor öt perccel később nyúltam be (hogy rámásszon a kezemre) szó szerint letámadta az ujjam, meg akarta harapni!Ilyet még sose csinált.... Nem vettem el a kezem, mert tudtam, ha elveszem, az a gyengeség jele ami azt is jelenti hogy ő győzött. Azér fájt. Lefektettem a kezem a terrárium aljára(tenyérrel fölfelé) Ő belemászott, és mint a maszületett bárány, puszipajtásként mászkált rajtam...Be is raktam a kalitkába, és hagytam neki 10 percet, lenyugodni.amikor benyúltam hozzá megint csak az volt a cél, hogy leválassza a bőrt a kezemről.Mondom ilyen nincs, hogy ez a kisegér ilyen legyen.A rácsokon dugja ki az orrát, ha oda rakom az ujjam ráharap. Védi a területét.Gondolom még nem szokta meg a helyét,azér ilyen. Eddig rendesen foglalkoztam vele, minden nep fél órát volt rajtam, sose nyomtam még meg se, mindig tiszteletben tartottam hogy ő egy kisállat és nem egy játék.Napi fél órát mászkált rajtam míg olvastam, a kezemen ült, úgy vittem a lakásban, és néztem hogy nem fél-e (ilyenkor rázza a farkát) Szóval óvatos voltam.
Mit csináljak hogy ez az agresszió megszűnjön, sőt többé elő se forduljon?
Lenne még egy kérdésem.
Szerintetek jól tartom ez egerem?
- Mostmár egy nagy kalitkában lakik.
- Van egy futókereke, aminek a "rácsai" között szúnyoghálót vezettem, nehogy eltörje a lábát/farkát
- van egy csomó gurigája, azt csinál velük amit akar
- fa pellet van alatta
- van egy répája (kerámiauckó)
- a kalitkában vastag ágak vannak fönt, ahova egy vsstag falétra vezet
- van kis etetőtálja, golyós önitatója, a külön tálban van neki alma, heti 1x dió, 2x sajt, nagyon kevés
-napi fél órát foglalkozok vele
Szerintetek ez jó?
ja igen. Nálunk a Pet shopba nem kapni fogkoptatót, ezért mielőtt megvettem, elmentünk az erdőbe (azért oda, nehogy fertőzött legyen) fakérget - ágakat gyűjteni. Ezeket egy hónapig áztattam, majd vagy két hónapig szárítottam.
Most ezeket rágja.Baj?
13/f
Nem rontottál el semmit. Csak hagyd, hogy megszokja az új helyét.
És nem baj, ha azt a fát rágcsálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!