Lehet vemhes a tengerimalacom?
Sziasztok!
Most hoztunk haza két malackát, egy anyuka és a másfél hónapos kislánya. Eddig családként éltek együtt, tehát plusz apuka meg egy fiútesó a kicsinek.
Eddig nem is gondoltam rá, de most beugrott, hogy akár vemhes is lehet.Szerintetek ilyen paraméterekkel lehet bármelyik vemhes? Tehát:
1. a nagy 6 hete ellett először,
2. a kicsi most hat hetes.
Össze voltak zárva, és gondolom, malacéknál kevésbé számít az erkölcs a családi viszonyokat tekintve...
Köszönöm, ha válaszolsz!
Akár mind a kettő lehet vemhes, az anya valószínűleg az is. Neki már lassan gömbölyödni kellene.
Nem hiányzik sajnos egyiknek sem, az anya az előző vemhességtől így is elég gyenge, a kicsinek meg nem lett volna szabad 5-6 hónapos kor előtt vemhesülnie, mert még alakulóban van a szervezete.
Az anya a szülést követő egy-két órán belül ivarzott, plusz azóta már vagy 2-3-szor.
A kicsi első ivarzása akár már 30 naposan is bekövetkezhetett, de 40 naposan egyszer már biztos.
Ráadásul a kisfiú is ivarérett lehet már 5 hetesen is.
Olvass róla, ajánlom az egész honlapot:
Biztos, ami biztos, adj a két malacnak jó sok C vitamint (többet, mint a szokásos), meg szerezz nekik lucernaszénát.
Köszi a válaszokat!
De miért estek ezek egymásnak ilyen hamar? Pont azt képzelném, hogy van elég baja egy frissen szült malacnak, mint még ez is...
Várjuk ki, még nem biztos, hogy vemhes...
Oké, ösztön, na de azért a fájdalom sok mindent felülír szülés után, és én erre gondoltam. De lehet, hogy nagyon emberfejjel gondolkodom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!