Tudnátok mondani Budapesten törpe nyúl tenyésztőket?
Figyelt kérdés
Legfőképpen a holland törpe nyúl érdekelne. Néztem állatkereskedésben, de úgy hallottam, ha onnan vesszük kevésbé lehet megszelidíteni, hiszen ott nincs kézhez szokva. Mennyire igaz ez? Tényleg jobb tenyésztőtől venni?2013. febr. 1. 22:15
1/5 A kérdező kommentje:
És egyébként a holland törpenyúl a legkisebb a fajták közül ugye? Felnőtt korára mekkora lesz a mérete?
2013. febr. 1. 22:16
2/5 anonim válasza:
Igaz és nem csak a szelídség miatt, nagyon kis nyuszikat is bevisznek a kereskedésbe mert cukibb és könnyebb eladni.. Ők betegesek lesznek később:(. A mini kosorrú nyuszi is akkora kb, mint a holland törpe. Tenyészetek: holland törpe és mini kosorrú: Nyuszihopp tenyészet, mondjuk ők Tatabányán vannak. Csak mini kosorrú: Jolly Jumper (már nem Budapesten laknak, de kérésre felhoznak nyuszit), Makkocska (Budaörsön), Hunny Bunny (16. kerület).
3/5 anonim válasza:
Ezeken a videókon pedig meg tudod nézni, hogy kb mekkorák lesznek, a képek szerintem csalókák tudnak lenni. 1-1,2 kilósak lesznek egyébként, centire nem tudom.
Mini kosorrú: http://www.youtube.com/watch?v=JxNLsPTY6tc&list=UUkiHMAAkil5..
Holland törpe: http://www.youtube.com/watch?v=7HiO9rzU_aw
4/5 A kérdező kommentje:
tehát lehet hogy a mini kosorrú esetleg kisebb mint a holland törpenyúl?
2013. febr. 2. 18:05
5/5 anonim válasza:
Nem, a holland törpe kisebb, mint a mini kosorrú. Viszont mini kosorrút több megbízható tenyésztő tenyészt bp.-en:) Egyébként pedig a mini kosorrú is elég kicsi.
A holland törpe ideálisan kb 1 kg, a mini kosorrú pedig kb 1,4. Persze ez nyúlonként eltérő lehet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!