Vannak valami előjelei annak, hogy a tengerimalacom elleni
fog, és mi ezek az előjelek?
Figyelt kérdés
És még annyi, hogy fog sírni közben vagy nekem kell valamit csinálnom, vagy teljesen egyedül megszül? Nagyon várom már a piciket csak félek, hogy valami baj lesz!
Előre is köszi a válaszokat!
2009. szept. 1. 17:58
1/9 anonim válasza:
Szerintem semmi előjel nincs, csak a kant elzavarja. Megszül egyedül, ne is nézd hogy csinálja, mert ideges lehet. Bízd rá!
2009. szept. 1. 18:22
2/9 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszi a gyors választ! Csak pár helyen olvastam, hogy baj volt ellés közben és sajnos kis faluban lakunk egy állatorvossal aki nem csak csillagászati összegeket kér mindenért de még bunkó is és nem fogad éjjel. És már ezen aggódom napok óta, de nagyon remélem, hogy semmi nem lesz!
2009. szept. 1. 18:29
3/9 anonim válasza:
Vannak előjelei: Már egy héttel az ellés előtt folyhat a víz belőle, egy helyben körbe forog,nyalogatja/tisztítja a végbelét, mozognak a picik már másfél-2 héttel az ellés előtt...kb ennyi jutott most az eszembe! Ja és ne birizgáld ellés közben, nagyon okosan ügyesen meg fog szülni, és nem kell mindjárt a rosszra számítani, szerintem nem lesz semmi baj! Az apát azértvedd külön mert ellés után rögtön képesek az ivarzásra, nem tenne jót a nőstény malackának ha egyik vemhességből a másikba menne...
Figyeld meg h miután megellett ki jött-e a placenta is, megszülte-e,ahány malacka annyi placenta( ilyen véres bőrdaranka szerűség) akár meg is eheti mindet,de lehet h egyet ott hagy,az nem baj, ő tudni fogja mennyit eszik meg belőle!
2009. szept. 2. 13:48
4/9 anonim válasza:
Még az is lehet, hogy hasmenése lesz előtte. Lehet, hogy sírni fog, de az még nem jelent bajt csak akkor ha sok ideig nem tudja kinyomni. Amikor az én malacom volt vemhes én is aggódtam, mert nem volt a közelben állatorvos és akkor reggel amikor felkeltem megláttam a kismalacokat egészséges volt a nőstény is és a picik is.
2009. szept. 2. 15:15
5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Megnyugodtam. Egyébként pár napja vettem észre, hogy mintha hullámozna a hasa,lehet hülyeség de tényleg látszik. Akkor már közel lehet?
2009. szept. 2. 18:41
6/9 anonim válasza:
A fedeztetéstől számítot 69. nap körül fog szülni számítsd ki. De igen ha nagyon mozognak akkor közel van!
2009. szept. 3. 05:13
7/9 anonim válasza:
Akkor igen...:)egy-két hét már csak, legyél inkább mellette, én sajna nem voltam aznap reggel itthon amikor nálunk megszülettek a porontyok...
2009. szept. 3. 14:52
8/9 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudok mindig mellette lenni mert délelőtt suliban vagyok. De nagyon szeretnék akkor itt lenni amikor születnek:)
2009. szept. 3. 17:51
9/9 A kérdező kommentje:
Egyébként most már tárgytalan ma hajnalban megszülettek minden gond nélkül és itthon voltam :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!