10 hetes törpenyuszinak milyen mennyiségben adjak tápot? Melyik a legjobb minőségű nyúltáp? Jutalomfalatot (ami nem cukros, joghurtos) adhatok neki egy nagyon kicsit hogy magamhoz édesgessem?
Valahol azt írják, hogy 1-1 marékkal reggel-este kell a tápot adni, valahol meg 1 ek.-t írnak...
Versele-laga Cuni Junior tápot adok neki ( [link] viszont most olvastam hogy 12-14 % fehérje tartalmú és 18% rosttartalmú táp a jó. Milyen tápot tudtok mondani ami ennek megfelel?
Ezenkívül ilyen nem cukros jutalomfalatokat (lucernakarika, szárított virágok) lehet neki adni már pár szemet?
Az én nyuszim 13 hetes, szintén ezt a fajtát kapja, nekünk a tenyésztő ezt javasolta, míg pici, kb fél éves koráig. Utána úgy gondolom, Cuni completet fogok neki adni, bár igazából több helyen is olvastam, hogy a Versele-laga tápok nagy része jó, illetve a Hallywood-ot ajánlják még. Összesen kb. 1 maréknyit kap, két részletre osztva, reggel-este.
Jutalomfalatnak épp pár napja próbáltam adni neki Versele-laga crock complete-t, egy fél szemet, olvastam, hogy azt szeretik a nyuszik, nos őurasága megszagolta, a szájába vette, aztán rámnézett, hogy mit akarok én ezzel?, és otthagyta:). De mivel a tápjáért bolondul, ha jutalmazni akarom, abból szoktam neki adni egy szemet.
Köszi mindenkinek!
Ma végülis vettem neki Lofti's-t, szárított virágokat és szárított répát nasiként. Majd meglátom, hogy őkelmének mi ízlik jobban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!