Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Csincsilla vásárlása, hogyan?

Csincsilla vásárlása, hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Kinek van csincsillája??Nagyon sok kérdésem lenne,mert szeretnék egyet!

-Milyen természetű??

-Mit esznek??

-Milyen ketrec kell nekik??(nekem van egy tengerimalac ketrecem az kínzás lenne,ha abban tartanám ?( [link] )

-Egyedül tartsam vagy társsal??

Tudom,hogy ezek fennt vannak neten is ,de mégis jobb hallani egy csincsilla tartótól ,tapasztalt emberektől

Lécci segítsetek!Előre is köszi!!!

2013. jan. 24. 15:46
 1/7 anonim ***** válasza:

1. Nem szereti ha simogatják, babusgatják.

2. Versele Laga Chinchilla Complete.

3. Ebbe még tengerimalacot is kínzás volt tartani, a csincsillának emeletes ketrec kell.

3. Társsal, legjobb egy ivartalanított fiú - lány felállás.

2013. jan. 24. 16:29
 2/7 A kérdező kommentje:

Valaki más??Aki potítívat is tud mondani,és nem lebeszélni ,az embert..-.-És ha kérhetlek,te ne írj tőled Little nem kell több tanács,ha lehet ne írj..Köszike ;)

Csak úgy megmondom,hogy ez egy komplett tengerimalacketrec..

2013. jan. 24. 17:36
 3/7 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem akartalak lebeszélni, szerintem a csincsilla az egyik legszebb kisállat.

A tengerimalacokról: Társas lények, egyedül tartani őket számukra állatkínzás. 2 darabnak 120x60-as ketrec az ideális.

Amúgy a csincsillának minimum kell egy emelet, nem szeret a földszinten aludni. Éjszakai állatok, nappal csendesen bóbiskol, este hallani, ahogy ugrál.

2013. jan. 24. 18:17
 4/7 anonim ***** válasza:

Kérdező! Szörnyecske kolléga teljesen korrekt válaszokat adott! Ha egy csincsilla eltűri hogy megsimogasd, akkor nagyon megtisztelve érzed magad.

Tengerimalac és csincsilla között a különbség ég és föld. :)

De legalább másfél méter fölfelé. A csincsillának annyival van nagyobb ketrecre szüksége.

Ha a belinkelt ketrec 170 centi magas akkor jó lesz a csiniknek, de akkor akkora a rácsköze, hogy átsétál a rácsain egy bernáthegyi...

A csinik mozgásigénye elképesztő. Vérbeli sziklamászók, a függönykarnis sincs biztonságban tőlük.

Ezeket nézegesd meg! És beszerzés előtt menjél át egy jónevű tenyésztőhöz csincsillázni!

[link]

[link]

2013. jan. 25. 14:02
 5/7 anonim ***** válasza:

A csinik tényleg nem hagyják magukat simizni??? (engem lebeszéltetek, egyszer szerettem volna, mert akivel találkoztam azt babusgatni lehetett és nagyon cukik :) )

De ha ez csak különleges eset volt akkor... hát akkor sajna nem lesz csincsillám

2013. jan. 26. 23:04
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a tartótól függ,hogy milyen a csini viselkedése.

Az én csinim nem tűr meg maga mellett más csinit,nagyon sokat foglalkozok vele,az nem tetszik neki,ha megakarom fogni,de saját magától beleugrik az ölembe,szereti,ha simizem,akár ölben,akár a ketrecében.Nagyon kíváncsi természetű,ha a ketrecét takarítom állandóan rámászik a kezemre,beleül a lapátba,amikor rásöpörném a kakit stb. Amint a kezembe veszem a kajás zacsiját rögtön az ölembe köt ki,és tolakszik,hogy ha kinyitom a zacsit bele tudja dugni a fejét.Mindegy neki,mi van a kezemben,mindig elakarja kobózni tőlem.Ma pl. a csavarhúzót akarta kiszedni a kezemből,amikor meghúztam a ketrecben lévő egyik szint tartócsavarját.A mániája,hogy a laptopom mögé settenkedik,kukucskál,és amikor a legjobban zakatolok a billentyűzeten ráveti magát a kezeimre.Imádom a kis szarost.Nagyon kis bohókás,és amikor homokfürdőzik...zabálni való.Szerencsésnek mondhatom magam,mert a csinim hagy aludni éjjel,ő inkább nappal aktívabb. Viszont ha csinit vásárolsz,állítólag az a legjobb,ha kölyköt veszel,legalábbis én ezt hallottam...Én felnőtt csinit vásároltam tulajdonostól,de beletelt 1 hónapba,mire tényleg hagyta magát simizni.Türelem kell hozzá,és a csinihez is a hasán keresztül vezet az út.Kezdettől fogva mindig a tenyeremből adtam neki a finomságokat.A ketrecről csak annyit,hogy tényleg több emeleteset igényelnek.Az enyém saját készítésű 70x110x70 cm ,5 szint + egy függőágy van benne.

2013. jan. 30. 19:51
 7/7 anonim ***** válasza:

[link] Itt minden hasznos infót megtalálsz a csinnel kapcsolatban. 170 cm-es ketrec azért nem kell,ahogy előttem írta az egyik kommentelő. :D

(6-os voltam)

2013. jan. 30. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!