Csincsilla vásárlása, hogyan?
Sziasztok!Kinek van csincsillája??Nagyon sok kérdésem lenne,mert szeretnék egyet!
-Milyen természetű??
-Mit esznek??
-Milyen ketrec kell nekik??(nekem van egy tengerimalac ketrecem az kínzás lenne,ha abban tartanám ?( [link] )
-Egyedül tartsam vagy társsal??
Tudom,hogy ezek fennt vannak neten is ,de mégis jobb hallani egy csincsilla tartótól ,tapasztalt emberektől
Lécci segítsetek!Előre is köszi!!!
1. Nem szereti ha simogatják, babusgatják.
2. Versele Laga Chinchilla Complete.
3. Ebbe még tengerimalacot is kínzás volt tartani, a csincsillának emeletes ketrec kell.
3. Társsal, legjobb egy ivartalanított fiú - lány felállás.
Valaki más??Aki potítívat is tud mondani,és nem lebeszélni ,az embert..-.-És ha kérhetlek,te ne írj tőled Little nem kell több tanács,ha lehet ne írj..Köszike ;)
Csak úgy megmondom,hogy ez egy komplett tengerimalacketrec..
Egyáltalán nem akartalak lebeszélni, szerintem a csincsilla az egyik legszebb kisállat.
A tengerimalacokról: Társas lények, egyedül tartani őket számukra állatkínzás. 2 darabnak 120x60-as ketrec az ideális.
Amúgy a csincsillának minimum kell egy emelet, nem szeret a földszinten aludni. Éjszakai állatok, nappal csendesen bóbiskol, este hallani, ahogy ugrál.
Kérdező! Szörnyecske kolléga teljesen korrekt válaszokat adott! Ha egy csincsilla eltűri hogy megsimogasd, akkor nagyon megtisztelve érzed magad.
Tengerimalac és csincsilla között a különbség ég és föld. :)
De legalább másfél méter fölfelé. A csincsillának annyival van nagyobb ketrecre szüksége.
Ha a belinkelt ketrec 170 centi magas akkor jó lesz a csiniknek, de akkor akkora a rácsköze, hogy átsétál a rácsain egy bernáthegyi...
A csinik mozgásigénye elképesztő. Vérbeli sziklamászók, a függönykarnis sincs biztonságban tőlük.
Ezeket nézegesd meg! És beszerzés előtt menjél át egy jónevű tenyésztőhöz csincsillázni!
A csinik tényleg nem hagyják magukat simizni??? (engem lebeszéltetek, egyszer szerettem volna, mert akivel találkoztam azt babusgatni lehetett és nagyon cukik :) )
De ha ez csak különleges eset volt akkor... hát akkor sajna nem lesz csincsillám
Szerintem a tartótól függ,hogy milyen a csini viselkedése.
Az én csinim nem tűr meg maga mellett más csinit,nagyon sokat foglalkozok vele,az nem tetszik neki,ha megakarom fogni,de saját magától beleugrik az ölembe,szereti,ha simizem,akár ölben,akár a ketrecében.Nagyon kíváncsi természetű,ha a ketrecét takarítom állandóan rámászik a kezemre,beleül a lapátba,amikor rásöpörném a kakit stb. Amint a kezembe veszem a kajás zacsiját rögtön az ölembe köt ki,és tolakszik,hogy ha kinyitom a zacsit bele tudja dugni a fejét.Mindegy neki,mi van a kezemben,mindig elakarja kobózni tőlem.Ma pl. a csavarhúzót akarta kiszedni a kezemből,amikor meghúztam a ketrecben lévő egyik szint tartócsavarját.A mániája,hogy a laptopom mögé settenkedik,kukucskál,és amikor a legjobban zakatolok a billentyűzeten ráveti magát a kezeimre.Imádom a kis szarost.Nagyon kis bohókás,és amikor homokfürdőzik...zabálni való.Szerencsésnek mondhatom magam,mert a csinim hagy aludni éjjel,ő inkább nappal aktívabb. Viszont ha csinit vásárolsz,állítólag az a legjobb,ha kölyköt veszel,legalábbis én ezt hallottam...Én felnőtt csinit vásároltam tulajdonostól,de beletelt 1 hónapba,mire tényleg hagyta magát simizni.Türelem kell hozzá,és a csinihez is a hasán keresztül vezet az út.Kezdettől fogva mindig a tenyeremből adtam neki a finomságokat.A ketrecről csak annyit,hogy tényleg több emeleteset igényelnek.Az enyém saját készítésű 70x110x70 cm ,5 szint + egy függőágy van benne.
[link] Itt minden hasznos infót megtalálsz a csinnel kapcsolatban. 170 cm-es ketrec azért nem kell,ahogy előttem írta az egyik kommentelő. :D
(6-os voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!