Hogyan tudnám a még harapós, felnőtt vadászgörényemet alomra szoktatni? Nem engedi magát még megfogni, tehát nem tudom rátenni. Mivel vegyem rá, hogy az alomba végezze a dolgát, és ne a padlóra? Tapasztalt emberek válaszait kérem!
Hát,akkor a kesztyű kilőve.De van azért ötletem még.Nem tudom,ismered-e a Gimpet vitamin pasztát.Macskának való,de a görik is szeretik.Nem olcsó egy tubus,kb. 2ezer Ft.Azzal jól lehet szelídíteni a göriket,mert általában amikor pasztát nyal,mindenről elfeledkezik,annyira szereti.Olyankor simán kézbe lehet venni őket és nem figyel másra,csak a nasira.A másik,ami még a Gimpetet is veri nálunk,az a szűz kókuszvaj. Azt simán nyalathatod az ujjadról,tutira nem fog közben megharapni. az sem olcsó,de nagyon sokáig elég és egészséges is. Szerintem próbáld meg valamelyiket.
Harapás leszoktatásra nekem az vált be,hogy ha harapni akart,mindig az ujjam dugtam a szájába,és picit lefelé nyomtam a nyelvét.Azt utálja minden göri,kiköpi az ujjad rögtön.Próbáld ki,menni fog és nem harapja meg az ujjad.
Még azt tudom tanácsolni,hogy keress a környezetedben tapasztalt göriseket,akikkel esetleg össze tudnátok járni. És semmiképp ne add fel! És ne bántsd azért,ha megharap,esetleg pici taslit lenyomhatsz neki,de tényleg csak egy kis figyelmeztető pofonkát és mindig mondd ilyenkor,hogy NEM! Meg fogja tanulni előbb-utóbb,hogy te nem bántod és nem kell félnie tőled. Csak tarts ki! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!