A múlthéten vettem két tengerimalacot 4000 ért a tescoban, de a párom leszidott, hogy ingyen is lehetett volna szerezni . Szerintetek is elkapkodtam a vásárlásukat?
Az a gond, hogy a kereskedéses malacok nem éppen a legjobb háttérrel rendelkeznek, se egészségi, se szelídítési szempontból. Ezek gyakorlatilag tömeggyártott állatok, körülbelül annyi szeretettel és gondoskodással nevelik őket, mint a vágni való csirkéket. Ez általában azt eredményezi, hogy nem igazán szelídek.
Ezzel szemben az ingyen örökbefogadható malacok közt lehet találni olyat is, ami családi környezetben töltötte a kölyökkorát, így már eleve szelíden kapod meg. A malac árát ne sajnáld, ketrecre és kajára sokkal többet kell költeni.
Ahogy az előttem szóló is mondja, a leginkább azt kapkodtad el, hogy kereskedésben vettél malacot. legnagyobb vágyálmom, hogy kereskedésekben egyáltalán ne lehessen állatot kapni, csak tenyésztőknél, mert itt az esetek nagy többségében a legkevésbé sem hozzáértő dolgozók gondozzák az állatokat, és a körülményeik sem megfelelőek még rövid távon sem. Amíg viszont van kereslet a kereskedésbeli beltenyésztett, tömeggyártott állatokra, addig sajnos lesznek is...
És igen, az örökbefogadás még nagyon jó opció, rengeteg kidobott és megunt malac (meg más is) vár gazdira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!