Akarok venni nyuszit. Nem harap?
Figyelt kérdés
2013. jan. 21. 13:13
1/7 anonim válasza:
Ha normális tenyésztőtől veszed, ahol volt lehetősége emberekhez szokni akkor barátságos lesz. Ha állatkereskedésből akkor lehetnek vele gondok. Bár olyan nagyon egy nyuszi sem harap hogy félni kelljen tőle.
2/7 anonim válasza:
Én kereskedésben vettem egyet és nem volt vad. Pici korától nevelem, de néha van olyan napja, amikor odakap. Azóta van még 3 nyuszim, és náluk is előfordul, hogy nem számítanak rám és odakapnak. Féltik a helyüket. Egyszer-kétszer harapták meg a kezemet jobban, de nem az ő hibájuk volt, hanem az én hülyeségem.
3/7 anonim válasza:
Én is azt javaslom, hogy hozzáértő tenyésztőtől vegyél. Nekem kellemes csalódás volt, hogy amikor a nyuszimat hazahoztam, kb. 1 óra után már érdeklődött a kezem után, 1-2 nap után pedig teljesen hozzám szokott, azóta is sokszor alig tudom levakarni(Most múlt 3 hónapos). Bárhol hozzányúlhatok (lába, hasa, fülei, szája, stb.) simán eltűri, hagyja magát megfogni, felemelni. Nyilván a nyulak se egyformák,de ha kicsi korától megszokta az embereket, sokkal könnyebb vele bánni.
Harapni még sosem harapott, miközben nyalogatja a kezem simogatás közben, néha megkóstolgatja kicsit, de sosem fájdalmas, meg nem is hagyom neki.
4/7 anonim válasza:
Engem egyszer kétszer megharaptak, pl egyszer nyalogatta a kezem, ami kakaós volt oda se figyeltem, és egyszer csak HAMM, de amúgy nem harap, csak h finom a kezem. Az se harap ami kereskedésből van. Ha pici kortól foglalkozol vele szelíd lesz.
5/7 anonim válasza:
Egy rendes nyúl, soha nem fog odakapni még véletlenül se. Ezért is ajánlott tenyésztőtől venni.
6/7 anonim válasza:
az enyém akkor harap néha mikor a kezemmel söüröm össze a lehullott szénát, nem sűrűn szokta de van mikor rájön hogy az az ő területe és én nem matassak ott :D a másik amikor megharapott már mikor leültem mellé ésnem volt kedve játszani így elment melettem és belépcsípett ezzel tudatta hogymost nincs kedve a nyúzáshoz :D de a lényeg hogy ne kiabálj vele és ne üsd meg mert akkor bizony visszatámad .. ismerősön a papucsommal játszott vele és megelégelte és elkezdett morogni meg rákapott a papucsomra persze az ismerősöm meg halálra rémült h milyen vadorzó .. erre csak annyit mondtam h kellett neked cukkolni tese szereted .. :)
7/7 anonim válasza:
Nem hinném, hogy agyon fog harapdáli. Az enyém 1-szer 2-szer harapott csak meg, de nem azért mert agresszív, vagy ilyesmi. És amúgy sem fájdalmas a harapásuk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!