akkor ezért tengerimalac :O
azt hittem hogy bajuk is lesz tőle.
köszii mindekinek!!!!!!:D
Én nem fürdetem a malacot, mert
1.) szárítja a bőrét, a bőrbetegségeket, csomós szőrhullást pedig nehéz és drága kikezelni
2.) felesleges stressz az állatnak
3.) ha rendesen, alaposan van takarítva az alom és elég vastag forgácsot kap, akkor nem szuttyog bokáig a saját pisijében és nem lesz büdös szegénynek a bundája.
Én hetente, 10 naponta takarítom az 1 m x 50 cm-es ketrecet, ilyenkor a teljes tálcát fertőtlenítőszerrel kisikálom, a faházat szintén domestosos vagy hasonló fertőtlenítőszeres vizzel átkefélem, alaposan leöblítem és szárazra törlöm. Legalább kétujjnyi vastagságban terítek az aljára faforgácsot.
Vettünk a Fressnapfban alpesi szénát (360 Ft egy nagy csomag és 15-20 napig elég, mellétáplálással), ettől finom, kamillaillatú a malacka bundája, mert ők nemcsak megeszik a szénát, de szeretnek evés előtt bohóckodni, hemperegni is benne! Így megoldottuk, hogy még egyszer sem kellett vízbe dugni a malacunkat, viszont mindig kimondottan kellemes, ápolt illata van.
nem jó ha gyakran van fürdetve.
Amikor olvastam , hogy valaki 2-3 naponta fürdeti, majd infarktust kaptam.
Szerintem kérdezz meg egy tengerimalac tenyésztőt!!! mielött ilyet teszel vele.
Én Tenyésztőtől vettem és mindent elmondott a tartásukról.
10 éve foglalkozik velük.
NEM SZABAD GYAKRAN FÜRDETNI!!!!
Nem szabad Őket gyakran fürdetni, csak ha például koszos!
Nem tesz jót a bőrének!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!