Miket vegyek a tengerimalacoknak?
úgy értem milyen játékok egyéb kényeztető cuccok...ilyenekre gondoltam
és milyen zöldségeket adhatok neki mennyit ill. mit nem?
nem vagyok kezdő tengerimalac tartó csak érdekel mások véleménye,tapasztalata! :)
Nálunk: függőágy- imádják,
házikó, bújócső, több szintes( mászkálós :) )ketrec
sali, répa, magkeverék -ez a kedvencük.
Az enyémnek hiába vettem kereket, amiben szaladgálhatott volna, sosem használta. Ellenben volt házi készítésű fa házikója, meg ketrec méretétől függően lehet készíteni nekik mászkálókat, meg alagutakat stb.
Az én tengerimalacom a kertben szedett friss füvet kamálta a legjobban :) Meg a sóska levelet! Gyümölcsöket, narancsot is szerette nagyon. Almahéj, stb. Gyermekláncfű virága és levele.
Az uborkával vigyázni kell, mert ha sokat kap, akkor a vizeletében olyan anyag képződik, amely az alomba pisilve gondot okoz neki, a lábán seb alakulhat, amibe bele is halhat!! Erre figyelj nagyon! Bizonyos zöldséget felpuffasztják szegényt, azokat sem szabad neki adni.
Mi magvakat is adtunk neki, de nem szabad túlzásba vinni az olajos magvakat. Zab, búza, árpa, lencse, kis köles keveréke szupi dolog, de ne ez legyen a fő kajája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!