Miért nem akar inni a tengerimalacom?
Figyelt kérdés
A tengerimalacom már elmúlt egy hónapos és még mindig nem akar az itatóból inni, már fecskendővel próbálom itatni, hogy ne legyen baja, de nem nagyon issza akkor sem. Gyümölcsökből kétlem, hogy elég folyadékot nyerne pedig a lédús gyümölcsöket próbálom neki mindig adni. Tippeket adnátok, hogyan szoktathatnám rá az itatóra vagy miért nem hajlandó inni?2013. jan. 10. 18:15
1/6 anonim válasza:
Ha az anyuk nem tanította meg kölyökkorukban, akkor nehezebb dolgod lesz. Próbáld meg bekenni az itató bekapható részét valamivel, amit szeret. (pl: lovaknál a zablát mézzel szokták ilyenkor bekenni.)
2/6 A kérdező kommentje:
és javaslat hogy mivel kenjem be?
2013. jan. 10. 18:20
3/6 anonim válasza:
Mi betettünk neki olyan kis itatót, amit a nyelvével lökdös akkor folyik belőle. Az bevált. Lehet télen tényleg eleget kap zöldségekből, inni fog ha szomjas lesz az tuti!
4/6 anonim válasza:
Arra nem gondoltál még,hogy csak egyszerűen nem látod inni?Én a kis csincsillámnál figyeltem meg, szinte nem fogyott a vize.De végül kiderült ivott csak nagyon keveset.Egyébként hidd el nem fog szomjan halni iszik majd ha kell neki.Én azt csináltam,hogy odanyomtam az orrához az itatót óvatosan ,hogy a golyót benyomja.Az ott megjelenő vízcseppet lenyalogatta,innentől kezdve rá volt bízva a dolog.
5/6 anonim válasza:
Uborkával kend be, mindenhol azt tanácsolják.
De lehet, hogy nem szomjas.
Nekem 3 malacom van, de van úgy, hogy 2 napig egyik se iszik, pedig mindig van friss víz az önitatóban.
Ne itasd fecskendővel. Tegyél elé egy kis vizet egy befőttesüveg fedelében, ha abból sem iszik, akkor nem szomjas. Ha abból iszik, akkor jön az uborkás csel, vagy azt is megpróbálhatod, hogy odatartod az itatóhoz a fejét és meglökdösöd néhányszor az itató golyóját.
Egyébként egymástól hamar ellesik. Az anyja nem ivott önitatóból?
6/6 A kérdező kommentje:
Ajándékba kaptam karácsonyra így nem tudom, hogy az anyja ivott e de az én idősebb lány malacom iszik elég gyakran így szerintem tőle is eltanulja. Köszönöm a válaszokat:)
2013. jan. 11. 08:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!