Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hogyan etessek egy újszülött...

Csillagnyíl kérdése:

Hogyan etessek egy újszülött egér kölyköt?

Figyelt kérdés

Sajnos az anyuk nagyon agresszívan viselkedik velük, így hát úgy döntöttem el veszem tőle a kölyköket (így több esélyt láttam a túlélésükre )

Nyilván valamilyen tejet kéne adni a kicsiknek, de nem tudom milyet - én tápszerre gonoltam de nem vagyok benne biztos, hogy ez a legjobb megoldás.. kérlek segítsetek

2013. jan. 10. 15:35
 1/4 anonim ***** válasza:
44%
egeret kizárt hogy fel tudod nevelni. Azokat az apró kicsiket, szerintem nem fogod tudni. Mi helyettesíti az egértejet?
2013. jan. 10. 16:33
 2/4 anonim ***** válasza:
75%

Mit értesz agresszív viselkedés alatt? Nem lehet, hogy hozzájuk értél, és az anya azután kezdett el agresszív lenni velük?

Szerintem kár volt kivenni őket. Nehéz ügy lesz így.

2013. jan. 10. 17:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Állatorvosnál lehet kapni speciális tápszert kölyök egérkéknek. :)
2013. jan. 10. 17:52
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Mi patkánnyal csináltuk ugyan ezt. Elég nehéz és sok energia, de meg lehet csinálni. Vegyél nekik egy Royal Canin nevű tejpótlót. Ez kismacskáknak van, de patkánynak/egérnek is jó. Ebből 2 óránként kell adni enni a kicsiknek egész nap. (ezért olyan nehéz, mert este is kell) Mindig melegen, de nem forrón. Vegyél egy tiszta ecsetet, főzd ki hogy fertőtlenítsd és azt mártsd a tápba, azzal adagold a kicsik szájába. Ebből könnyen ki tudják szívni és nem fulladnak bele. Ha csepegtetőből adni, akkor felmenne az orrukba és megfulladhatnak tőle. Ezután mindig meg kell mosni langyos vizes zsepivel az arcukat, mert ők még nem tudnak mosakodni és nem jó ha ragacsosak lesznek. Amúgy ez a tápszer elég drága, olyan 6000 Ft körül van a legkisebb adag is. Szóval ha esetleg eltudsz jönni Békásmegyerre, én odaadhatom a miénket (amiben még van néhány bontatlan zacskóval) 4000-ért. Írj egy üzenetet, ha kell. Sok sikert a kicsikhez!
2013. jan. 10. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!