SOS! Törpenyulam leharapott az Orchidea leveléből egy db-ot! Lesz baja?
Egy percre hagytam magára a kis disznót, és már is rosszat csinált, leharapott az orchidea leveléből egy db-ot! Azonnal kitéptem a szájából, de nem tudom, hogy lenyelt e belőle valamennyit vagy csak rágcsálta! Az orvosa épp műt, nem érem utol!!! Lesz baja???
Egyelőre jól van, nem látok változást :S
Ha száraz kaján van, (széna, táp) akkor a hirtelen tápváltás friss orchideára megviseli a pociját, szóval ne hagyd, hogy az egész növényt megvacsorázza. Az 1-1 falat miatt nem kell a dokit hívnod.
Pillangóorhidea? Arra azt mondják nem mérgező. De enyhén mérgező növényből is kibírnak 1-1 falatot, szóval nem kell pánikolni.
Azért pakold el a növényt, mert neki nem tesz jót ha megeszik...
Húúú megnyugodtam, köszi :)
Most csak azért van a földön az a szaros virág, mert költözködünk és ágyakon kívül nem sok minden van itt, nem tudtam hova rakni. De most becsomagoltam egy zacskóba, biztos ami biztos :D
Azt nem tudom milyen fajtájú... sajna nincs rajta most virág, lehullott :S de az biztos, hogy Orchidea.
Nem lesz, de máskor azért ne engedd, hogy hozzáférjen!
És nem db-ot, mert olyan nincs, hanem vagy darabot vagy db-t.
A kereskedelmi forgalomban lévő orchideák egyike sem tartalmaz a melegvérűekre veszélyes anyagot, úgyhogy akkor sem lesz baja tőle a nyuladnak, ha az egészet belakmározza. :)
A nyulak ilyenek, ha találnak valami ehető zöldet, nekilátnak, mindegy mi az. Anno a lányom nyula felfalta a fél kaktuszomat, mire észrevettem, a fene az ízlését!
Sosem jutott tovább viszont egyetlen apró harapáson olyasminél, ami mérgező volt. Szerintem a rájuk mérgező anyagokat megérzik az állatok. De azért inkább ne etess a nyuladdal szobanövényeket, mert ki tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!