Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Nyúl kérdés, többi lent! (? )

Nyúl kérdés, többi lent! (? )

Figyelt kérdés
Szóval az van, hogy van egy törpenyuszim, olyan 15 hetes körül lehet, de egy hónapja nálam van, és ugye ki szoktam engedni, különben éjszaka rágja a rácsot, mint állat, meg amúgy is szüksége van a mozgásra. És pár napja felfedezte, hogy föl tud ugrani az ágyamra. Első nap rákakilt. Másnap jobban figyeltem rá, és amikor felment, leszedtem, de minden percben ugye nem lehetek mellette. Elmegyek két percre, nyúl az ágyon, rápisilt és rákakilt. És ma is ez volt, pedig ma még körül is barikádoztam az ágyat! Tudom, hogy azért pisil oda, mert érzi a szagomat, és megjelöli, hogy ez az ő területe, de a szüleim már kicsit unják a mindennapi ágyhúzást, és már a *****-ba kívánják nyomorult nyulat. Most mit csináljak? (bocsi a kisregényért)

2013. jan. 7. 23:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%

Ne engedd ki akkor, amikor nem tudsz rá figyelni. Ennyi a titok nyitja. Ha ez kevés időt takar, akkor vegyél rácsot, amit az ágyad köré tudsz tenni. Illetve ivartalanítsd akkor, amikor már elég idős lesz hozzá.

Nálunk szó szerint tönkre pisilte a sarokkanapénkat a nyuszkó. Ki kellett dobni az egészet. Kb 2 év után újra mertünk venni, és mivel már 3 hónapja ki van ivartalanítva, úgy tűnik, életben marad az új bútordarab!!!

2013. jan. 8. 00:15
 2/14 A kérdező kommentje:
és mennyi idős kortól lehet ivartalanítani?
2013. jan. 8. 00:34
 3/14 anonim ***** válasza:
82%
Változó, hogy mit mondanak. Mindenesetre várd meg, míg tényleg ivarossá válik, és csak aztán vidd nyúlhoz értő orvoshoz.
2013. jan. 8. 01:08
 4/14 anonim ***** válasza:
78%
Egyébként most lesz 4 hónapos a nyuszkód, úgyhogy most kezdi a jelölgetést, most kezd ivarzani. Egyébként a műtétnek húzós ára van, de sokkal jobb lesz, ha nem pisil le mindent!
2013. jan. 8. 01:12
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak elszomorítani, de valószínűleg az ivartalanítást ezt nem fogja megoldani. Az én 2 éves nyulam is korán ivartalanítva lett, de ezt nem oldotta meg. Teljesen szobatiszta, de az ágyra perverz vágyak hajtják és ha feljut akkor odapisil és odaszarik, amit aztán egyből el is kezd szétrágni, hogy jobban szét tudja szórni. :D
2013. jan. 8. 07:31
 6/14 anonim ***** válasza:
26%
Ez ismételten egy iskolapéldája annak, hogy a nyulat nem azért találták ki, hogy te lakásban tartsd, lehet lepontozni
2013. jan. 8. 07:34
 7/14 anonim ***** válasza:
71%
Hát persze, sokkal jobban érzi magát az ólban, meg utána amikor levágják.
2013. jan. 8. 07:36
 8/14 anonim ***** válasza:
17%
Itt nem az ólról van szó, hanem arról, hogy lehet, hogy nem a házban van a természetes élőhelye, nem is az ólban. Hanem mondjuk egy réten. De a mai ember olyan retardált, hogy minden állatot be akar hozni, mert jajj de cuki simogassuk. Persze még be is meséli magának, hogy az állat szereti őt...
2013. jan. 8. 08:12
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha eleget van kiengedve és napi több órát foglalkoznak vele, igenis imádni fogja a gazdáját. Nagyon ragaszkodó lesz és igényelni fogja a szeretet és simogatást.
2013. jan. 8. 08:16
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Csak ha egy törpenyulat kitennél a rétre, élne kb. 2 napig. Ahogy te sem húznád sokáig egy erdőben.
2013. jan. 8. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!