Lett egy nyuszim de nem vagyok rá felkészülve. Tud nekem segíteni valaki hogyan tartsam?
Több kérdésem is lenne szóval úgy kéne, hogy aki tud segíteni az vagy gyakran figyeli ezt a kérdést, vagy adok msn-t vagy facebookot.
Ha valaki szívesen segít írjon
Szija. Pontosabban az a baj, hogy lett egy nagyon aranyos barna színű törpenyuszim, de az ég világon semmit nem tudok a nyuszikról.
Szóval most a szobámban tartom egy 70x65-ös plexidobozban, de mondjuk a méretén nem tudok változtatni akkor sem ha azt mondjátok kicsi, de mondjuk egyedül van. Karton van alatta meg csomagolópapír van bedobva neki, amiből alomt készíthet.
Vettem a boltban nyuszitápot meg szárított réti szénát, meg néha etetem száraz kenyérrel, háztartási kexel, kicsi répával és káposztalevéllel. Szűrt vizet adok neki 2 csepp almaecettel. Néha kiteszem a szobámba picit futkározni, úgy hogy be nyukok a 2 első lába alá és megtámasztom a popsilyát.
Az a baj, hogy ennyit tudok de nem tudom, hogy kell-e mással etetni kell-e neki adni valami vitamint, kell-e állatdokihoz vinni oltásra vagy valami egyébre, nem-e lessz nagyon szomorú egyedül, mennyire szereti a meleget?
Meg íyg ha eszetekbe jut akármi ami fontos írjátok le mert tényleg semmit sem tudok a nyuszikról.
Bocs, de az jutott eszembe, hogy ilyen h.lyegyereknek minek állat? B+, éppen kínzod szegény szerencsétlent!
OLVASD EL A TÖRPENYULAS OLDALT, MIELŐTT MÉG EGY NAP ALATT MEGÖLÖD!
Szóval most a szobámban tartom egy 70x65-ös plexidobozban, de mondjuk a méretén nem tudok változtatni akkor sem ha azt mondjátok kicsi, de mondjuk egyedül van. MINIMUM 100X50 CM-ES KETREC KELL, HA NEM TUDOD BIZTOSÍTANI, VIDD VISSZA!
Karton van alatta meg csomagolópapír van bedobva neki, amiből almot készíthet. A NYÚL CSAK VEMHESEN KÉSZÍT FÉSZKET, EGYÉBKÉNT MEG FAPELLET KELL, ÉS CSAK ALMOSTÁLCÁBA, VAGY NYUSZIWÉCÉBE. AZONNAL VEDD KI EZEKET A SZ.ROKAT, MERT HA MEGESZI, BELEHAL!
Vettem a boltban nyuszitápot meg szárított réti szénát, meg néha etetem száraz kenyérrel, háztartási kexel, kicsi répával és káposztalevéllel. TILOS A KENYÉR ÉS A KÁPOSZTALEVÉL, MERT A BELEIBEN FELBORUL AZ EGYENSÚLY, VAGY FELPUFFAD ÉS MEGHAL!
Szűrt vizet adok neki 2 csepp almaecettel. ALMAECETET MINEK??? CSAKIS ÉS KIZÁRÓLAG TISZTA VIZET ADJ NEKI!
Néha kiteszem a szobámba picit futkározni, úgy hogy be nyukok a 2 első lába alá és megtámasztom a popsilyát. A NYAKI BŐRT KELL MEGFOGNI ÉS ALÁTÁMASZTÁSSAL KIVENNI.
Az a baj, hogy ennyit tudok de nem tudom, hogy kell-e mással etetni kell-e neki adni valami vitamint, kell-e állatdokihoz vinni oltásra vagy valami egyébre, nem-e lessz nagyon szomorú egyedül, mennyire szereti a meleget?
MUSZÁJ BEOLTATNOD, ANÉLKÜL MEGHALHAT. A TÖBBINEK MEG NÉZZ UTÁNA, HA MÉG NEM DOBTA FEL A TALPÁT A NYUSZI!
Mindenkinek köszönöm a segítséget. A kartont kivettem délutánra hozok neki pelletet vagy nagyszemű forgácsot.
A vizét kicseréltem csak finom tiszta szűrt vizet kap.
Elviszem oltásra is, úgyis kell vinnem a kutyámat nemsokára.
Amúgy milyen betegségeket adhat át? Most így kiengedem a szobámban meg meg fogdozom mondjuk ha elfelejtek kezetmosni milyen betegségeket kaphatok el?
Illetve mennyire fogja összebogyózni meg pisilni a szobám?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!