Ha a "bakolós" nyuszimat ivartalaníttatom az megoldás? Lelkemben is
Két "kislány" törpenyulam van, testvérek. Egy kerecben tartottam őket, napközben kimehettek futkározni.
Most kb. 10 hónaposak és az egyik állandóan "bakolja" a másikat, aki mindig menekül az atrociás elől. Védekezésül harap. Külön ketrecet vásároltam, így most szét vannak szedve, hol az egyiket hol a másikat engedem ki. Egyszerre nem lehet, mert a zavargás azonnal folytatódik. Megoldás lenne az ivartalanítás? Szeretném őket egyszerre kiengedni, a harapósat megszelidítani, aki a ketrecében "megszállottan" kapar a sakokban, szinte egész nap. Mindent ki-, és szétkapar.
Mi a teendőm, hogy béke legyen közöttük és az én lelkemben is
SAJNOS, egy vallomással tartozom! A "bakolós" fiúnak bizonyúlt, mert ma reggelre megszületett egy halom-alom nyuszika.
A tenyésztő kislánynak adta el, majd amikor fiús dolgokat tett, visszavittük. Állította, hogy kislány. Kezdő állatartó és nyuszigazda vagyok, ezért semmi tapasztalatom nem volt.
Most lelkibeteg vagyok én is és a nyuszitulajdonos lányaim is.
Lehet a tenyésztőnél reklamálnom?
Úgy döntött a család, hogy ivartalaníttatjuk és idővel vissztért a családi nyugalom.
A neve MEGMARAD, azaz BORIKA volt és az is marad.
Megköszönök minden választ.
Szép napot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!