Vajon miért nem engedik?
nekem volt 2 patkányom. most van egy harmadik.imádom őket, én eddig egyszer sem betegedtem meg tőlük.
szerintem mert nem szeretik a patkányokat.
próbáld rábeszélni őket.
és ha nem engedik akkor szólj a szüleidnek hogy írjanak nekem miért nem engedik.leírom nekik milyen kedves állatok, és nem terjesztenek (szerintem) betegséget
Talán tartanak a fertőzéstől, vagy egyszerűen csak viszolygást kelt bennük ez az állat. Mindenesetre egy szülőnek is feladata megindokolni a válaszát, hiszen a vita attól vita, hogy érveket sorakoztatunk fel. De ha csak annyi az érv, hogy undorodnak tőle, akkor ezt neked illik figyelembe venned - hiszen együtt éltek. Feltéve ha cserébe pl. megkérdezik, mit ennél szívesen ebédre vasárnap - tehát ha egymás kívánságainak figyelembe vétele egyenrangúan megtörténik.
Ne feledd, van olyan is, amikor bizonyos dolgokba nem szóltok bele (pl. hogy miként tanulod meg a leckét, vagy hogy anyu hogyan főzi a levest) - ezt a két dolgot ne keverd össze! Nem tartoztok egymásnak minden tekintetben beszámolni - de egymás iránt illendő és helyes figyelmet tanúsítani.
Köszönöm mindkettőtök válaszát! Megpróbálok beszélni még velük, fűzni őket hátha sikerül legalább megegyeznünk. Ha reménytelen lesz a helyzet, akkor lehet keresek valakit akihez átmegyek patizni. :)
Még egyszer köszönöm az értelmes válaszokat. :)
Nekem sem engedték, mert nem ismerték egyszerűen a patkányokat a valóságban, csak a régi rémhíreket hallani róluk... amik nem igazak már.
Szóval én engedély nélkül hazahoztam két kis patkányt, először észre sem vették hogy ezek patkányok. Szobámban tartottam őket, senkinek nem kellett hogy köze legyen hozzá, a szüleim nem jöhetnek a szobámba... persze néha levittem a patkányokat a nappaliba, konyhába és barátkoztattam a szüleimmel őket, mostmár jól kijönnek egymással.
Esetleg aranyos patkányos videókat mutogathatnál... youtubeon van egy csomó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!