Deguk. Egyedül is tarthatók?
Akció van a kisállat kereskedésben és egy degu 200ft.Arra gondoltam,mivel a hörcsögöm elpusztult,így kéne vennem egy degut. De azt olvastam,hogy csak párban tarthatók. De én tudom magamról,hogy 2 degu esetén már nem lenne olyan,hogy kis kedvenc,mert megoszlana a szeretetem és én egy kis kedvencet akarok csak. Ez kivitelezhető?
Amúgy a degukat is ugyanúgy ki lehet engedni a szobába,mint a törpenyulakat,vagy a tengerimalacokat? És a deguk harapnak? Köszi,ha válaszoltok!
A deguk nagy családban, csapatban élnek. Ha jót akarsz magadnak, akkor legalább 2 egynemű degut szerezel, különben köteles leszel egész nap a ketrecben ülni vele, vagy nem zárhatod be, és nem mehetsz el otthonról. Még aludni is a hasadon szeretne...
Amúgy, ha höri méretű ketreced és felszerelésed van, irtó gyorsan kinőheti, azaz nem fog nyugton maradni a ketrecben.
A mozgásigénye pont annyi mint, egy csincsillának.
Viszont sokkal aktívabban igénylik a társaságodat mint a hörik. Ők szelídítenek meg téged, és ha többen vannak, mind kiharcolja a neki kijáró törődést. A szeretet nem kevesebb lesz, ha többen szeretjük egymást, hanem több. :D
Az embereknek is több szülő járna, nem egy, és gyerekből is több kéne hogy egy családba szülessen. A deguk még emlékeznek ezekre a dolgokra. :)
(Amúgy a deguk mindent együtt csinálnak, azaz téged is kettesben foglalnak el.)
Röviden: egy degu 10x annyi gond, mint a kettő.
Szerintem a höriknél nem harapósabbak a deguk. Pl. azt ha nem hagyod aludni, a deguk jobban viselik. Nyugodt, határozott, kiegyensúlyozott mozdulatokkal a halálra rémült, idegen degukat is meg szoktam fogni, és gyorsan megnyugszanak, akkor is, ha nem voltak még soha kézben.
Ha valaki fél, kapkod, azért összeszedhet 1-1 nevelési célzatú, figyelmeztető harapást, ha meg csupasz kézzel benyúlsz 2 verekedő állat közé, akkor nagyobbat is kapsz.
De irtó okosak, és nagyon tudják hogy kell bocsánatot kérni...
Én is legalább kettőt javasolnék, neked. Ha egyedül tartod, sok problémád lesz még vele. Ketten viszont már valósággal bandáznak, mindent együtt csinálnak. :D
De először azt gondold át, hogy van-e elég hely nekik, gondolok itt elsősorban a ketrecre. A hörcsög ketrec biztos, hogy kicsi.
70x50x70 cm-es hely nekik a minimum, amiben már tarthatóak (ha nagyobb, az persze nem gond) :)
Segítünk összeszoktatni, ha megveszed a boltit... :D
De nézz utána mivel jár pontosan. Jó móka és függőség a deguzás, de nagyobb élvezet, ha mások hibáiból tanulsz nem a magadéból. :D
Ha kettő van, tudunk segíteni a dominancia megszerzésében, de az egyke-tartók többnyire menthetetlenek. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!