Tegnap meghalt a törpehörcsögöm. Hogyan tudnám feldolgozni?
Nagyon szerettem őt, mindent megadtam neki, vigyáztam rá, azonban kialakult nála egy bőrbetegség/daganat. 1,5 évesen alakult ki nála és eddig tartott.
Párban voltak, a kislányával, ő nem lett beteg. Nagyon hiányzik szerintem neki is, mert szomorú, nem akar enni, és állandóan szagolgatja az egész ketrecet.
Nagyon megviselt, hogy elvesztettem a kiskedvencemet. Hogyan tudnám feldolgozni? Nektek hogy sikerült?

Nagyon sajnálom a höridet :( Nekem eddig 3 hörcsögöm pusztult el, mindegyiket nagyon szerettem. Az első másfél évesen halt meg, vesedaganata volt, és el kellett altatni. Ott voltam vele, mikor beadta neki az állatorvos az injekciót :/ Nagyon rossz volt, egész úton hazafelé sírtam. Utána lett egy hörink, teljesen más volt, fehér színű, simán elaludt a hasadon vagy a tenyereden :) Ő 7 hónaposan halt meg, nem tudni, mitől, valószínűleg szívproblémái voltak. A 3. hörcsögünk már több, mint kétéves volt, és végelgyengülésben pusztult meg, de álmában halt meg, nem szenvedett sokat. Remélem a mostani hörink, aki egyéves múlt, sokáig fog élni :)
Próbálj nem rá gondolni, többet törődni a megmaradt kis hörcsöggel, vegyél neki plusz magkeveréket, vannak hörcsögöknek készített különleges ínyencségek :) Vagy adhatsz neki otthonról valami finomságot, amit szeret.
Ha egy cicát tartanék, aki több évéig él, annak elvesztése is ugyanúgy fog fájni, mint az 1-2 évesé... teljesen mindegy.
Nem szeretnék több állatot egyelőre.
A karjára nőtt egy mogyoró nagyságú daganat. Majd elkezdett a másik kis tenyerén is nőni egy borsónyi kb. Állatorvos azt mondta, addig ne altassuk el, míg el tudja végezni a napi szükségletét, így nem tettük meg.
Tegnap viszont már enni sem kért, hiába adtam neki, rángatta a görcs, jobbra balra dőlt, majd elaludt...
Rengeteget ivott egyébként, meg ugye kihullott a szőre a kis hasán.

Tudom, én is így gondolom, hogy most már jobb neki. Nem akartam, hogy szenvedjen. Tudom, hogy most már jó helyen van.
Mikor eltemettük láttam, hogy picit nyitva van a szeme és csillog, a kis keze meg úgy volt tartva, mintha imádkozna. :((((

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!