Szerintetek milyen állat való nekem? (rágcsáló)
Patkány.Nagyon könnyen idomítható és nagyon kell hozzá tapasztalat:)) de szerintem te már tarthatnál.:DD
Görény.Kicsi koruktól kezdve kell őket kézhez szoktatni, viszont drága és iszonyúúú büdös.
Nyúl. ideális, ez is jó lenneneked, és még a lakásban iskiengedheted és játszhatsz is vele.
Süni.Semmi gond nincs vele, igazi kis házikedvenc, és még szerintem ez is neked való :DDDD
Patkányaim vannak, párban kell tartani őket. Nagyon hangosak éjszaka. Ha állatkereskedésben veszed lehet sose tudod kézhez szoktatni és harapni fog. Tehát ilyet csakis tenyésztőtől vegyél. Hátrányuk hogy nagyon nagy ketrec kell, ami elég drága.
Hörcsög azért jó mert magában elvan, nem is szabad párban tartani. Aranyosak ők is, törpehöri vagy aranyhöri tartásával szerintem bárki megbirkózik.
Görénnyel túl sokat kell foglalkozni, drága, stb, azt nem ajánlom.
Törpenyúl jó lehet, ahhoz annyira nem értek, de azt hiszem ez is elvan magában, és nagyon cukik.
Tengerimalac társas állat, kettő kell belőle, talán még ez is megfelelő lehet.
Én a nyuszit ajánlanám neked :) Nekem is van egy (biztos ezért is vagyok elfogult). Anno, amikor én álltam ekkora dilemma előtt, akkor másfél évig (nem túlzok!) kutattam keresgéltem a neten, hogy mi lenne a legideálisabb választás. Nekem is minden létező kisállat az eszembe jutott és végül a nyuszi mellett döntöttem :) Ha érdeke, akkor olvasgass a torpenyul.hu oldalon a fórumokon. Sőt ha gondolod, sok segítőkész ember van, regisztrálsz, írsz nekik és elmondják a tapasztalataikat :) engem is megtalálsz ott.
A kezdeti költségek nagyok a ketrec miatt, de azt találsz használtan is, meg én húsvéti akcióban a fressnapfban vettem 12.000 ft helyett 6.000 ft-ért. Havi költsége utána már nem sok. Nekem az egyik legminőségibb tápot eszi (Halywood) ez kb 400-500 ft havonta, széna 1000 ft havonta, pellet a wc-be 1000 ft havonta. Ez összesen 2500/hó. Nekem pl teljesen csendes éjszaka. Alszik, amíg én is alszom. 6 hónapos, de már ismeri a körbe, fel és a puszi parancsot :) és persze szoba és ketrectiszta. Napi kb 7-8 órát van kiengedve a szobámba és jókat játszunk közben :) Van, hogy fél órán át simizem, mert persze ha véletlenül mást merészelek tenni (pl gépezni), nem pedig vele foglalkozom, akkor egyből nekiáll és bököd az orrával :D :D
Az általad említett két állatról sokat nem tudok nyilatkozni, mert nem volt se malackám, se patkányom. De a nyuszi után a másik a tengerimalac volt amin gondolkoztam :)
Szia!
Látom állatbarát vagy, én személy szerint nem nagyon rajongok a patkányokért de szerintem vagy elég tapasztalt egy patkányhoz! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!