Sos! Vemhes? Nem tudom mi lehet vele. Még csak 3 hónapos fiatal a vemhességhez. Ha az valószínüleg így kaptam.
3 hónapos malac nyilván hízik és nő, nem csak vemhesség miatt.
Gondold át, honnan vetted: Állatkereskedésből? Más tengerimalaccal együtt volt tartva, vagy egyedül?
Ha a testvérével volt együtt tartva, és a testvére fiú volt, akkor sajnos ő is befedezhette. Ez esetben beteg kölykök fognak születni, rövid élettartammal :(
A vemhes tengerimalacoknak jellegzetes körte alakjuk van. Olvass utána a szaporodásuknak, készülj fel: [link]
Amennyiben ezután sem tudod eldönteni, hogy vemhes-e vagy sem, akkor vidd el egy állatorvoshoz, ő meg tudja mondani! Esetleg ultrahanggal megnézheti, hogy hány pici van, egészségesek-e, ez persze pár ezer forint lesz.
A lány tengerimalacok egyébként 1 hónaposan lesznek ivarérettek, a fiúk 2 hónaposan. Tehát ha az apja vagy másik hím malac fedezte be, akkor most, 3-4 hónapos korában fog szülni, ha pedig a testvére, akkor 4-5 hónaposan.
Sajnos nem ritka, hogy vemhesen veszi az ember a tengerimalacát :(
Ha mégsem vemhes, csak elhízott, akkor örülj neki nagyon!
AZ első válaszoló nagyon jó tanácsokat adott. Viszont az utolsó válaszolótól kérdezném. Ha szerinte 9 hetesen lesz ivarérett egy tengerimalac mégis 10 hetesen, hogy szülhetett volna? 1 hét vemhesség?
A tengerimalacok 4 hetesen lesznek ivarérettek. Érdemes a malacka súlyát 3-4 naponta mérni, és felírni. Bizonyos idő eltelte után látni fogod, hogy normálisan vagy inkább rohamosan nő a súlya. Ha vemhes, akkor érdemes neki venni optivit cseppet ez vitamin, jót tesz a mamának és a babáknak is, 10 csepp 1dl vízbe az itatóba és hetente javasolt. Legközelebb inkább a magyar tengerimalac védő egyesülettől fogadj örökbe és nem fog ilyen kellemetlen meglepetés érni. :)
Szia!Szerintem ne félj! Az én malackámról is azt hittük vemhes..de csak álvemhes volt.Az állatorvost is megkérdeztük, ő mondta.Nálluk ez természetes és többször is előfordul :)
Remélem tudtam segíteni!Sok sikert:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!